Как да станем първи в Google

Търсачките в Интернет, особено когато става дума за Google, се превърнаха в основен източник за търсене на информация за услуги, продукти, фирми, частни лица и т.н. Всеки притежател на онлайн магазин или сайт разполага с възможност да намери клиенти в мрежата. Тази възможност обаче не се изчерпва само с регистрирането на домейна или пък в индекса на търсачката. За да си наистина успешен в намирането на клиенти и привличането на внимание към фирмата, трябва да излезеш в най-добрия случай на първата или втората страница в резултатите на търсенето.

За да сте от щастливците с такива резултати в Google, е необходимо да създадете сайт, оптимизиран за търсачки. С други думи, задължително е да настроите съдържанието на уеб страниците така, че те да заемат високо положение в рейтинга. Често такава задача се състои от около 500 и повече фактора за изчисление. Съществува цяла индустрия, която се занимава именно с това – SEO оптимизация за търсачки.

Този тип оптимизация представлява набор от методи и способи, които постигат най-добри резултати при позиционирането на съдържанието на сайта при търсене, индексиране и подреждане от търсачките.

Целта на SEO оптимизацията е да привлече нови посетители, които да посещават редовна сайта ви, да купуват или да използват услуга. Както и да разходват част от свободното си време, от което вие печелите, продавайки реклама.

Основи на SEO оптимизацията на сайт за търсачки

SEO представлява процес, състоящ се от 5 основни направления на действие: изследване и подбор на ключови думи, създаване на сайтове, които са „приятели на търсачките”, оптимизация на страници, линкове и SEO извън пределите на вашия сайт и последно – анализ на резултатите.

  1. Изследване и подбор на ключови думи. Последните представляват основата на всичко. Страниците на сайта не се подреждат сами по себе си. Те се оценяват по ключовите думи.
  2. Създаване на сайтове-приятели на търсачките. Старайте се така да направите, че търсачките с лекота да ви намират и да индексират сайта. Съвет: създавайте редовно ново и тематично съдържание.
  3. Оптимизация на страници. Създавайте съдържание за хората, но и за търсачките. Оптимизацията на отделна страница на сайта включва в себе си използването на ключови думи в текста, разположен на нея. Има значение къде точно използвате ключовите думи.
  4. Линкове и оптимизация извън пределите на вашия сайт. Линковете на първо място влияят върху обема на трафика, идващ от търсачките. Оптимизацията на всяка страница е добро начало, но линковете, идващи от други сайтове, имат много по-голямо влияние за позицията на сайта ви в търсачките. Google отдава сериозно значение на линковете. Той отчита линковете от един сайт към друг като „вот” за втория сайт. Колкото повече „вот” съберете и събират, толкова по-голям е авторитетът ви. Разбира се, и тук има едно условние – не е важно количеството, а качеството на линковете. Те трябва да идват от авторитетни на свой ред сайтове.
  5. Анализ. Успехът към добрата SEO оптимизация се крие в постоянното изследване на резултатите и навременните корекции.

Следете за повече новости и работещи модели за SEO оптимизация сайта на BSB Web.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment