Как да спестите пари за ремонт на апартамент в нова сграда

Дом и семейство


Мисленето как да спестите пари за ремонт на апартамент в нова сграда си струва на етапа на закупуването му. Нова къща в рамките на две години след завършване на строителството ще се свие, което ще доведе до пукнатини по стените и тавана, нарушаване на геометрията на помещенията, отворите на прозорците и вратите. Безсмислено е да се прави основен ремонт при такива условия. Ето защо, ако жилището е закупено в началния етап на строителството, струва си да платите допълнително за ремонт от предприемача. Можете да се преместите в такъв апартамент веднага след, като е довършен и да преживеете периода на свиване на сградата без загуба на интериора, като постепенно спестявате пари за сериозни ремонти.

Според оценките закупуването на апартамент с фино покритие може да спести до 20% в сравнение със само обновяването от нулата.

В последните етапи на строителството цената на жилище до ключ неизбежно се увеличава и покупката му става просто нерентабилна. В такава ситуация е по-добре да вземете апартамент без фино довършване и да помислите как да спестите пари за ремонт на апартамент в нова сграда без довършителни работи.

При приемане на апартамент – какво да търсите

Апартамент в нова сграда на груб строеж е:

 • нивелирани подове с груба замазка;
 • шпакловани гладки стени;
 • изходно окабеляване;
 • монтирани прозорци и врати;
 • свързани отоплителни радиатори;
 • ВиК инсталация на тапи.

Качеството на всички тези елементи трябва да бъде проверено преди подписване на акта за приемане и предаване на недвижими имоти. Всички установени недостатъци – пукнатини, нарушаване на геометрията на стени и отвори, замазки на пода и др. – разработчикът е длъжен да ги поправи сам без допълнително заплащане.

Приемане на апартамента

Ако знанията ви не са достатъчни за задълбочена проверка, но сериозно мислите как да спестите пари за ремонт на апартамент в нова сграда, жилищните и комуналните услуги или специализираните компании могат да ви осигурят специалист по приемане на жилища. Услугите му ще помогнат за намаляване на разходите за ремонт с десетки хиляди. Наетият инспектор знае къде да търси, знае как да оцени качеството на помещенията, използва специализирани инструменти за измервания. Освен това той ще поеме взаимодействието между вас и строителната фирма до подписването на приемо-предавателния акт, намалявайки цената не само на парите ви, но и на нервните ви клетки.

Доброто планиране е в основата на спестяванията

Как да спестите пари за ремонт на апартамент в нова сграда със собствените си ръце, откъде да започнете? Направете подробен проект на бъдещо жилище. Това ясно ще определи обхвата на необходимата работа и количеството материали, избягвайки преработката в процеса.

Проектната документация, освен интериорна визуализация, включва технически проект:

Ако не знаете как най-добре да направите ремонт или да построите къща, свържете се с нас и нашите специалисти ще направят всичко по най-добрия начин. Можете да се обадите на: Тел. 0896221099 , или да напишете имейл: office@emstroy-remonti.com 

Изпратете вашата кандидатура за;

 • поставяне на прегради;
 • местоположението на контактите и електрическите уреди;
 • електрическа схема;
 • ВиК;
 • схема на водопроводни комуникации;
 • подреждане на мебели;
 • броя на необходимите довършителни материали за подове и стени (без конкретни марки).
 • Основен или козметичен ремонт на апартамент, къща

За ремонт в нова сграда трябва да се поръча технически проект от специалист. Това може да намали разходите за последваща работа с 10-15%.

В идеалния случай е по-добре да поверите целия етап на проектиране на специалист. Компетентен интериорен дизайнер знае как да спести пари за ремонт на апартамент в нова сграда, какво да търси при планирането на стаите, как да замени скъпите строителни и довършителни материали. Проектът ще бъде изготвен според посочения от вас бюджет и според нуждите на вашето семейство.

Между другото! Дизайнерите обикновено си сътрудничат с магазини за мебели, осветление и интериорни аксесоари. Чрез тях можете да получите добри отстъпки за обзавеждането на апартамента.

Преди да съставите проект, внимателно измерете апартамента си. Не се доверявайте на данните от свидетелството за регистрация, те могат да се различават от реалността с няколко сантиметра, което определено ще излезе настрани по време на работа.

Изборът на изпълнители е сериозен етап

Най-честият отговор на въпроса “Как да спестим пари за ремонт на апартамент в нова сграда?” е фразата “направи всичко сам”. Но това не е добър начин да спестите пари. Специалисти, въоръжени със знания, умения и специални инструменти, ще направят ремонта по-бързо, а ако установите недостатъци, ще ги отстранят гаранционно.

Можете да търсите бригада чрез специализирани интернет услуги, чрез реклами или от уста на уста. Не се спирайте само на един изпълнител. Разговаряйте с няколко майстори, опитайте се да посетите апартаментите, в ремонта на които са били ангажирани. Почти всеки строител има портфолио със снимки. Но е по-надеждно да оцените професионализма на майстора директно в съоръжението, по-добре е в същата нова сграда.

Изберете фирма, която разполага със специалисти в различни области – от електротехници до довършители. Това ще ви улесни в контрола върху тяхната работа и ще ви помогне да получите отстъпка за общия обем.

След първоначалния преглед поканете майсторите да съставят оценка на ремонта за вашия проект. В процеса майсторът може да ви посъветва как да спестите пари за ремонт на апартамент в нова сграда – направете го сами с демонтирането на ненужни прегради, например, или сами боядисайте стените след изравняване. Моля, имайте предвид, че повдигането на материали до пода и отстраняването на строителни отпадъци също са включени в оценката и трябва да бъдат платени. За да спестите пари, можете да поемете тези процеси. Но работата с инженерни комуникации – електричество, водопровод, вентилация – може да се вярва само на професионалисти.

Избор на изпълнител за ремонт на апартамент

След одобрението на оценката, подпишете споразумение с майсторите, в което посочвате подробно всички планирани етапи, тяхната последователност. Големите довършителни компании обикновено имат стандартен формуляр. Малките екипи могат да работят като самонаети – договорите за тях могат да бъдат намерени в интернет. Наличието на договор ще ви помогне да разрешите спорове и, ако е необходимо, да получите отстраняване на дефекти по гаранцията, както и да определите цената на работата.

Отстраняваме излишното

Мислейки как да спестите пари за ремонт на апартамент в нова сграда с грубо покритие, внимателно анализирайте списъка с необходимата работа. Така че, изобщо не е необходимо да изравнявате грубата замазка със саморазливни подове. Сам по себе си е съвсем нормална основа за линолеум и плочки. Малките неравности ще бъдат прикрити от дебелината на покритието, а при плочките от слой циментово лепило, върху което ще се полагат плочките.

Има смисъл да се постигне идеална геометрия на стената в области като:

 • прилепване към пода и тавана;
 • места за бъдещо монтиране на шкафове;
 • ъгли;
 • врати.

В останалата част от стаята няма нужда да премахвате мазилката строго под нивото. Малките разлики няма да бъдат видими за окото. Големите нередности трябваше да бъдат отстранени от разработчика.

Шпакловката на стени за тапети е по-евтина от боядисването. Да, и боядисването на стените в нова къща, като се вземе предвид нейното бъдещо свиване, не е много добра идея. В краен случай изберете тапети за боядисване – те ще скрият пукнатини и малки неравности и ще спестите пари за подготовка на повърхността за тях.

Ако са планирани конструкции от гипсокартон, скрийте част от окабеляването под тях. Това ще спести от преследване на стени, където всеки метър светкавица се заплаща.

Сгъваем колектор на входа на тръбите в апартамент е нещо, което изглежда удобно. Той ви позволява да спирате водата отделно във всяка точка, например само в кухнята или само в банята. Но може би си струва да го замените с един спирателен кран, който ще дехидратира целия апартамент? Все още няма да го използвате твърде често, но ще намалите разходите за тръби и монтажни работи.

Не монтирайте веднага интериорни врати. Живейте в апартамент, вижте къде наистина са необходими. Можете да окачите крилото на вратата по всяко време, без да засягате интериора.

Всичко това изглежда като дреболия. Но като цяло спестяванията са значителни.

Намаляване на разходите за довършителни работи

Във всички ръководства за това как да спестите пари за ремонт на апартамент в нова сграда, етапите на описаното довършване започват от тавана. Откажете се от шпакловка и боядисване – поставете стреч покритие. По-евтино е, изглежда също толкова добре и е по-лесно за използване. Ако се появят пукнатини по шевовете на тавана, опънатият таван ще ги маскира. Освен това може да се монтира на всеки етап от работата, дори след монтиране на мебели.

Тапетите и плочките се избират обикновени, без шаблон. Те не трябва да се коригират, следователно минимизирате остатъците от материали. В допълнение, майсторите таксуват повече за работа с шарени тапети.

Между другото! В кухнята плочките могат да бъдат напълно изоставени. Престилка от закалено стъкло ще струва по-малко и ще изглежда много по-интересно.

Мислейки как да спестите пари за ремонт на апартамент в нова сграда, можете да разрешите проблема евтино с подовата настилка, като я покриете с линолеум. Цената и е приблизително същата като ламината, но запазва външния си вид по-дълго и не е придирчив към влагата.

Ако в къщата има домашни любимци, особено котки или малки активни кучета, не покривайте подовете с дърво. Дори и най-устойчивият лак под въздействието на ноктите ще стане неизползваем за максимум една година. Подовете ще бъдат покрити с множество драскотини и ще трябва да бъдат ремонтирани.

Както можете да видите, има много нюанси, които помагат за намаляване на разходите за ремонт на апартамент София. Внимателното планиране и помощта на специалисти ще ви позволят да ги вземете под внимание.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment