Как да спестим пари в кризата, ако често ни се налага да пътуваме?

Три съвета за дистрибуцията на бързооборотни стоки и за управление на продажбите Дом и семейство

Как да спестим пари в кризата, ако често ни се налага да пътуваме? Полезни съвети от експертите на Hote.Li

Криза е… Всеки се мъчи да намали излишните разходи. Домакинствата свеждат харченето си до най-необходимите и жизнено важни неща.

Фирмите си определят строги лимити за харчене. Ограничават бюджета до минимум – за командированите си служители, за консумативите, за представителните разходи и т.н. Търсят се евтини хотели, без излишни екстри, евтини полети, транспорт, ресторанти и др.

И така, проучвайки търсенето на пазара, easyGroup Holdings Ltd отдавна е измислил работеща формула за пестене на пари, като се използват оптимални и рационални условия на предлаганите услуги, на изключително ниски цени.

Така холдингът създава марката easy.com , с 22 нискобюджетни вериги обхващащи различни области на живота, които се радват на огромна популярност в цял свят, независимо дали е криза или не.

За наша радост, 2 от тези вериги стъпиха и в България.

Те стават все по-известни и използвани от клиентите. Това са нискотарифната авиокомпания easyJet.com и нискотарифната хотелска верига easyHotel.com. Тя притежава засега 18 хотела, намиращи се в България, Англия, Холандия, Дубай, Швейцария, Германия, Кипър, Унгария, Шотландия и Португалия. Скоро се очаква следващият такъв хотел и в Йоханесбург – Южна Африка.

Първият практичен и евтин нискобюджетен хотел от веригата, се появи в централна София – easyHotel Sofia . Той отговаря на строги правила и стандарти, които са валидни за всички easyHotels по света. Така винаги се знае какво точно може да се очаква от тях.

Формулата на нискотарифните вериги доскоро не беше позната у нас, но тези клиенти, които са ги изпробвали веднъж и са се запознали с правилата и начина на функциониране, вече ги използват непрекъснато.

Например, хотелът е много практичен и полезен при кратковременно настаняване, въпреки, че някои клиенти остават в него и с престой от 1 месец. Хотелът по-скоро е за делови хора и туристи. В него не търсете глезотийки и екстри.

Предлагат се много евтини, чисти, климатизирани двойни стаи, с индивидуални бани и кабелна TV. Стаите са 2 типа – Малки или Стандартни, като има и една, специално за хора с увреждания в инвалидна количка. Всички площи са сведени до минимум, но стаите са светли, модерни и ергономични.

Другите допълнителни услуги са въпрос на личен избор и за тях се заплащат минимални суми. Като например: Wi-Fi интернет, подземен гараж, съхранение на багаж, почистване, смяна на постелъчно бельо, факс, копир, скенер…

Веригата предоставя личен избор, за да не се заплащат услуги, които няма да се използват. В другите хотели тези услуги влизат в цената на стаята, и така цените стават по-високи.

Предлагат се още: нощна охрана, видеонаблюдение, 24 часова рецепция, лятна градина, външен безплатен паркинг, заключване с електронни карти, бебешки креватчета и т.н.

В хотела не се пуши и не се разрешават домашни любимци, освен куче-водач. Няма заведения за хранене, но има вендинг машини за напитки и леки закуски.

Важно е да се знае, че резервациите се извършват онлайн в някоя от резервационните системи предложени в сайта на хотела или на Рецепция с предплащане. Не се приемат други начини, като по телефон, имейл, факс и т.н.

Хотелът е на 10-12 мин. пеш от топ центъра на София, на 2-3 мин. от метростанция и спирки на градския транспорт, на 5 мин. от търговския център Мол София и др.

Колкото по-навреме се резервира, толкова е по-ниска цената. Цените са динамични и нарастват със запълването на стаите. На Рецепция, в последния момент винаги е по-скъпо.

Добре е стандартните правила на веригата да се знаят предварително, защото това е нетрадиционен, нестандартен хотел. Той работи по съвсем различен начин от всички останали, познати хотели и хостели, и затова не би могъл по нищо да се сравнява с тях.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment