Как да си изберем хубави екстеншъни за коса

Екстеншъните за коса са най-добър приятел на всяка жена, която иска да се отличи за даден повод или в ежедневието си. Вече не е толкова необичайно дори и в училище да се видят момичета с треси. Всяка от нас иска да е различна и запомняща се, затова търсим нови начини за себеизява. А какъв по-добър начин от прекрасна дълга, гъста коса!

Екстеншъните за коса ни предоставят възможността да сме с къса или с дълга коса, без да се налага подстригване. Като ги използваме позволяваме на собствената си коса да бъде поддържана в по-добре състояние. От тази тенденция се възползват както обикновените жени, така и актрисите, певиците и известните личности, защото е модерно и красиво. Ще ви дадем няколко съвета за това как да изберете хубав екстеншън и да го различите от фалшификата.

  1. Реми косата – Много често, когато търсим информация в интернет се появя надпис реми коса, но какво точно е това. Терминът означава, че екстеншънът е с посока на всеки косъм от корена към краищата, т.е. следва нормалната посока на растеж на косата. Защо да изберем реми коса – при изправяне с преси и третирания здравината на косъма остава ненакърнена.
  2. Шевът – ако поръчате или си купите готова треса, която само трябва да се раздели на парчета от фризьор, погледнете шева. Хубавият шев трябва да е равен. Когато дръпнете тресата, в ръката ви не трябва да остават косми. Машинният шев е по-широк от този, правен на ръка от човек.
  3. Цветът на тресата – Ако вашата чисто нова треса е с бели косми или неравен цвят, то тя е лошо боядисана. Дори и търговецът да твърди, че това е нормално, не се доверявайте.
  4. Блясък на екстеншъна – Естествените коси изглеждат лъскави и живи. Сравнете с вашата коса след измиване. Тресата, която сте си купили, трябва да стои по същия начин.
  5. Плътност на косъма – По – голямата част от екстеншъните се предлагат на треси по 100 грама. Ако косата е естествена нейния косъм е плътен и равен. Самата коса е мека на допир, особено в краищата, които както и при вашата коса са по-тънки.
  6. Цена – При екстеншъните определящ фактор за много от нас е и цената. Когато си поръчваме треса не можем да очакваме, че ще е естествена, ако цената е под 150лв. за 100 грама. Със сигурност ще има изкуствени примеси, при това в голям процент. От друга страна е възможно коса, която е с много добро качество, да не достига космическа цена от 2000 – 3000лв.

Бъдете информирани за качеството на косата, която ви се предлага. При добър избор от ваша страна ще се радвате на красива коса поне за няколко години. А ако искате наистина качествени екстеншъни тук http://www.bogen.bg/аксесоари/екстейшъни ще откриете голямо разнообразие от естествени, изкуствени и комбинирани треси. Вие заслужавате само най-доброто!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment