Как да си изберем смартфон

smartphones-juni-2013

Смартфоните са се превърнали във важна част от живота ни. Още преди повече от две години  станаха по-търсени и купувани от другите телефони. Това е обяснимо – със смартфоните се правят далеч повече неща – общуване в социалните мрежи, снимки, плащания, забавление, игри и какво ли още не.

Избирането на смартфон е сериозна задача, ако искаме той да ни служи добре. Изборът трябва да бъде съобразен с доста неща. Основните неща, които трябва да вземете предвид, са за какво ще го използвате (работа, игри, забавление, чат, сърфиране) и каква сума можете да отделите за него. Едни от най-предпочитаните марки са Apple, Lenovo, Nokia и Samsung, но и други предлагат доста добри модели.

Посетете сайта PhonesData.com, който може да ви бъде от огромна полза при избора на смартфон. Прочетете и се запознайте с подробни спецификации за абсолютно всички марки и модели. Това значително ще улесни избора си.

Галерията със снимки за всеки модел също ще ви помогне да се ориентирате дали моделът ви допада визуално. Добавени са снимки които представят конкретният модел от всички страни – отпред, отзад, отстрани и други.

Коментарите, подробната търсачка и функцията за сравнение на два смартфона ще са ви от полза при избора, когато се колебаете между няколко модела или тепърва започвате да търсите кой телефон е най-добър за вас.

Конкретният избор до голяма степен е и въпрос на вкус, но съществуват минимални изисквания, които е добре да са покрити от смартфона, за да бъде той функционален и съвременен. Едни от най-често избираните модели са Nokia Lumia Icon, Samsung Galaxy S5, Apple iPhone 6 Plus, Nokia Lumia 630, Nokia Lumia 1320, Samsung I9300I, Galaxy S3 Neo, Sony Xperia Z3 Compact.

За да е успешен изборът ви на смартфон, следете основно за няколко неща:

  • Проверете към момента кои са най-препоръчваните Android-смартфони. Поинтересувайте се и кои са най-продавани в световен мащаб.
  • За достатъчно добър се смята HD-дисплей до 5 инча.
  • Разделителната способност е важна и трябва да я изберете според това, за което ще използвате смартфона.
  • Оперативната памет е добре да е поне На ниво операционна система разликата между един и два GB няма да е особено осезаема, но при едновременно ползване на повече от едно приложение започва да се проявява.
  • Препоръчително е наличието на минимум 16 GB използваема памет, ако тя не може да бъде разширена с карта. Преди да си вземете модел с по-малко памет, обмислете за какво планирате да го използвате и дали би могъл да отговори на нуждите ви.
  • Когато става дума за процесор, търсете смартфони с двуядрен Cortex-A9 или с четириядрен Cortex-A7.
  • Камерата също е важна – не единствено заради видеата и снимките, които ще правите, но и поради използването й за голям брой други приложения, например изпълняване на команди с жестове и движения.
Директория за статии Blogomania.org
Add a comment