Как да си изберем сандали за лятото

Елегантните сандали са незаменими в летните жеги. Закупуването им е важен момент, защото те трябва не само да красят краката ни, но и да са ни удобни. Най-добре е изборът на сандали да се насрочи за следобедни часове, когато поради горещото време, кракът малко набъбва и обемът му е по-различен. Задължително трябва да изберем модел, който ни е удобен по размер и не ни причинява дискомфорт. Да не забравяме, че краката се потят много през лятото и поради това се увеличава триенето между тях и сандалите.

Много внимателно трябва да се инспектират качеството на изделието, шевовете по него, изработката – всичко трябва да е гладко и равно, материалът да е мек и да не се предизвиква убиване на крака. При наличното разнообразие от модели, трябва внимателно да подберем своя чифт като задължително огледаме детайлите – каишки и украшения. Модните днес ремъци и каишки, катарами, нитове , камъни и други елементи трябва така да са изработени и разположени, че да не травмират краката. По-специално внимание трябва да се отдели на вътрешната страна на сандалите – да е гладка. Ремъците и каишките трябва да са меки и приятни на допир, за да не тръгнем боси половин час , след като сме обули сандалите си. За да вървим уверено по летните улици, обувката трябва да е лека и удобна, а петата, независимо от височината – устойчива. Много важно е при закупуване на сандалите да не бързате, да се разходите из магазина. Трябва да почувствате дали този чифт ви дава удобство и увереност. Хубаво е обувката да е от натурална кожа. Ако повърхността е от текстил, то вътрешната част трябва да е от кожа.

Често настроението на жената се определя от това, как изглежда. Сандалите могат да издължат визуално вашия крак, да го направят по-изящен. Голямото разнообразие от модели позволява да изберем варианти за различни случаи – за ежедневието, за работа, за официални срещи, за парти. Главното е да не се развали настроението ни от неправилно подбрани сандали. В какъвто искате цвят, на ток или без него, на платформа или гладки, тези летни обувки ще подчертаят вашия стил и шик, ще ви донесат настроение, ако сте направили своя сполучлив избор.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment