Как да сгънете мъжки ризи с къс ръкав?

Голяма част от хората предпочитат да държат мъжките ризи с къс ръкав на закачалки в гардероба си. Трябва да отбележим, че това не винаги е възможно. Често се налага да предприемете пътуване и да вземете мъжките ризи с къс ръкав заедно с вас. И тъй като няма как да ги пренесете със закачалките, трябва да обмислите да ги сгънете. Тук не става дума само за прегъване, а за сгъване, което да позволи в последствие да облечете мъжките ризи с къс ръкав. Единственото, което трябва да направите е да следвате тези стъпки, за да се научите да сгъвате мъжките ризи с къс ръкав.

 

Инструкции за сгъването

Поставете мъжките ризи с къс ръкав на плоска повърхност. Това може да е гладачна маса, пода или леглото ви. Уверете се, че всички копчета на ризата са закопчани, за да се намали мачкането на мъжките ризи с къс ръкав. Внимателно се опитайте да изгладите гънките, за да може ризите да бъдат сгънати.

 

Погрижете се за ръкавите

Преди всичко трябва да се сгънат ръкавите на ризата по посока на центъра. Използвайте шевовете на рамото като маркер, за да разберете къде да направите сгъването на ръкава. Двата ръкава, трябва да създават успоредни линии. Това ще помогне мъжките ризи с къс ръкав да се носят дори и след пътуването.

 

Идва ред на яката

Изберете дали искате яката на мъжките ризи с къс ръкав да бъде сгъната, прегъната или напълно разгъната. Много хора споделят, че най-добрият вариант за мъжките ризи с къс ръкав е сгънатата ръка. Яката трябва да се сгъне отново по посока на центъра на ризата в зоната на раменете. В случай, че мъжките ризи с къс ръкав са правилно изгладени, след сгъването на яката ризата трябва да има формата на правоъгълник.

 

Смалете размерите

Следва да вземете мъжките ризи с къс ръкав, които вече са във формата на правоъгълник и да ги сгънете още веднъж. Това означава, че горният и долният край на ризите, трябва да са изравнени един с друг.

 

В случай, че можете да го направите, сгънете мъжките ризи с къс ръкав, още веднъж. Този път можете да изберете да сгънете двете противоположни страни заедно. Това сгъване на ризите е по избор на притежателя и в зависимост от пътната чанта или куфар, които ще се използват.

 

Някои полезни съвети за багажа

Преди да започнете да сгъвате мъжките ризи с къс ръкав, които планирате да вземете в багажа си, непременно трябва да ги изгладите добре. Гладенето им не е толкова трудна задача, колкото може да ви се струва. На първо място, ще трябва да ги напръскате с вода много добре, за да се отървете от големите гънки. Гладенето на мъжките ризи с къс ръкав започва от яката. Тя внимателно трябва да се изглади и от двете страни, като се използва най-тясната част на дъската. Следва да се погрижите и за ръкавите. Те се гладят, като се прави лек ръб, а движението върви от началото на ръкава към рамото. Следва да се изглади и гърба на мъжките ризи с къс ръкав. Първо се глади лявата страна, а след това дясната. Същите стъпки се повтарят и с предната част на мъжките ризи с къс ръкав.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment