Как да се сдобием с луксозен имот с персонализирани архитектурни решения

Не един си мечтае за къща на брега на морето, имение или просто голямата къща от сънищата си, но не всеки може да си позволи това. Въпреки това има няколко начина, чрез които поне да се доближите до тази цел като добавите няколко удобства към съществуващия си имот, без това да стопи банковата Ви сметка, но ще повиши стойността на жилището Ви.

Много хора в днешно време работят по своите имоти и ги превръщат в дизайнерски дом. Това са хора, които не държат да имат много квадратни метри площ в дома си, но се стремят той да се транформира в луксозен такъв. По този начин се пестят пари и в същото време добавят стойност на имотите си.

Последни тенденции в луксозните имоти:

Всеки, който се стреми да превърне имота си в по-лускозен би се интересувал какви са тенденциите при този тип домове. Ето няколко:

Мокрите помощения

Една от тенденциите е да имате джакузи в банята си. Какво всъщност е мокро помещение? Само по себе си името издава предназначението, а именно там, където тече вода. Ако сравним с това да чакате да се напълни ваната ви с вода или да се стопли достатъчно добре, то много по-рационално би било да получите приятно изживяване чрез струите вода на джакузито за един миг. Все пак може да имате и вана, но джакузито е по-рационалния вариант. Що се отнася до вани и душове, има много опции за изработка с камък или ръчно изработени също.

Настилките

Висококачествените покрития включват много различни текстури. Стените, пода и тавана са така важни за луксозния облик на дома. Използването на есетсвени материали като камък, дърво и стъкло са популярни тенденции в персонализираните домове. Това върви ръка за ръка с модата да се внасят усещания отвън, вътре в дома и обраното. Сякаш всичко се слива, за да се създаде едно естествено усещане.

Детайлите

Вниманието към детайла е важна част от персонализираните луксозни домове. Мебелите в банята и другите стаи, както и останалото обзавеждане са взети под внимание при изработване на вътрешно и външно боядисване. Големите стаи са не просто комбинация от няколко стаи вече, но разполагат с последователност при стила, дори и що се отанся за облицовки и материали. Цветовете се избират в рамките на една палитра, а дори и осветлението се избира сходно, за да се създаде усещане за преливане.

В допълнение, съвременните архитектурни студиа, когато проектират някой дом, добавят някои специални стаи като винарна, спа-помещения, външни кухни за готвене с огън, луксозни стаи за отдих и така нататък. Това се прави с цел да се повиши стойността на имота.

Ако сте взели вече решението да реконструирате своя дом, така че да достигнете едно по-луксозно ниво, не се колебайте да потърсите някое архитектурно студио в София, Пловдив или някой друг по-голям град в България, за да се допитате какви са съвременните тенденции в луксозното проектиране.

В заключение, ето и по-важните подобрения, които можете да направите, за да повишите цената на имота си: мокри помещения, които да приличат повече на спа, а не място, където да измиете мръсния си домашен любимец, каменни и дървени повърхности, високотехнологични стаи за отдих и други. Все пак може да впрегнете фантазията си и да измислите нещо нестандартно за бъдещия си луксозен дом.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment