Как да съчетаем обувките с облеклото си?

Мода

Това е въпрос с много отговори. Имайки предвид огромното количество обувки, които притежава една средностатистическа дама, могат да се направят стотици ефектни съчетания с наличните в гардероба дрехи.
На всеки се е случвало да стане свидетел как някоя дама е взела смело решение за стилно облекло, съчетано с абсолютно неподходящи обувки. Обикновено не може да се прецени кое е било водещото за подобно решение – удобство, провокация или невежество. За да не попадате и вие в подобни модни капани, ще ви запознаем с няколко традиционни и успешни начини за съчетаване на обувките с облеклото.

Остри обувки с висок ток ?

Този модел обувки най-добре се съчетава с прави дънки и панталони. Ако искате да наблегнете на стройните си крака, обуйте пола до коляното. Това съчетание е много женствено и привлекателно.
В случай, че сте почитателка на роклите, заложете на изчистена кройка и отново дължината да е до коляното.
Острите обувки с висок ток не изглеждат добре, в компанията на къса пола или панталон.

Обувки с висок ток и по-заоблени върхове

Този модел обувки са подходящи за съчетаване с повечето дрехи, но в никакъв случай не ги обувайте, когато сте облечени с къси панталонки. Така ще скъсите краката си.

Обувки с висок ток и отворени пръсти

Тези обувки могат да се нося в ежедневието и на официални събития и са подходящи за съчетаване с почти всички дрехи. Най-важното правило при тях е да не ги обувате с чорапи или чорапогащи.

Лачени обувки с висок ток

Този модел обувки не са за ежедневието, съответно не са подходящи за всяка дреха. Обикновено се обуват с елегантна вечерна рокля, а защо не и с дънки с широк крачол. И в двата случая ефектът ще е впечатляващ. В никакъв случай не ги обувайте, когато сте с къса пола.

Сандали с токчета ?

Сандалите с токчета задължително се съчетават с дрехи, които не ги скриват.
Същото важи и за обувките с висок ток и отворена пета.

Обувки тип Балерина

Тези любими на дамите обувки са подходящи за съчетание с поли и рокли, които не са по-дълги от коляното. Можете да ги обуете и когато сте с дънки, които не са с широк крачол.
Балерините не трябва да се съчетават с кожена дреха, ако самите те са от кожа.

Остри ниски обувки

Тези обувки са подходящи за къси поли и тесни дънки и панталони. Не си позволявайте да ги обувате с цветни чорапогащи, тъй като ще изглеждате твърде старомодно.

Летни чехли

Те са изключително добро решение за летните жеги, но определено не могат да се съчетават с всяка дреха. Дънките и късите панталонки са добър вариант, както и леките непретенциозни летни рокли. Голяма грешка е да обуете чехли с официална дреха.

Кецове

Кецовете са много модерни в последните години, но те са подходящи за носене само със спортни дрехи. Не си позволявайте да ги обувате, когато отивате на работа или на официална вечеря.

Избрахте ли следващата си визия? Довършете я с обувки от Galdini – българските обувки от естествена кожа!

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment