Как да разпознаем фалшива дизайнерска дамска чанта

Дизайнерската дамска чанта има особено очарование и сила. Тя е задължителна част от гардероба, подхожда на всички тоалети и ви прави неотразими. Единственият й недостатък е цената, която понякога достига наистина висока стойност. Затова много дами търсят изгодни сделки, макар че доста от предложенията звучат прекалено добри, за да са истински.

За съжаление пазарът за реплики на дизайнерски дамски чанти процъфтяват, като производителите постоянно подобряват моделите, които предлагат. Така понякога се оказва доста трудно да различим фалшивата от истинската чанта. Предлагаме ви няколко изпитани съвета, които ще ви помогнат да се предпазите от измами.

  1. Направете проучване

Ако не възнамерявате да купите чантата от официалния магазин на марката, трябва да направите задълбочено проучване и да се запознаете с всички детайли на модела. Разгледайте чантата внимателно и се опитайте да запомните с точност вида й. Докоснете кожата, разгледайте циповете, катарамите, местоположението на логото. Така ще можете да направите сравнение и да прецените дали чантата, която купувате, е истинска.

  1. Не се поддавайте на прекалено изгодни предложения

Ако цената на една чанта е 500 лв., а ви я предлагат за 90 лв., определено се опитват да ви пробутат реплика. Имайте предвид, че ако искате толкова намалена чанта, най-вероятно ще трябва да се задоволите с модел втора ръка, който вече е бил използван и има следи от употреба.

  1. Разгледайте металните елементи

Огледайте внимателно циповете, закопчалките, катарамите. При повечето дизайнерски чанти всички тези елементи са в еднакъв цвят, а качеството им от отлично. Пробвайте ципа – той би трябвало да се отваря и затваря без никакви проблеми.

  1. Прегледайте шевовете

Много рядко има дизайнерски дамски чанти, които са лепени вместо шити. Шевовете трябва да равни, стегнати и нераздърпани. Ако са такива, най-вероятно става въпрос за фалшива чанта.

  1. Обърнете внимание на кожата

Чантите от естествена кожа имат характерна миризма, която не може да бъде фалшифицирана. Помиришете модела – не трябва да мирише на изкуствени химикали, на гума или лепило, а на истинска кожа. Материалът трябва да мек, но да е суховат на пипане. Изкуствената кожа е лъскава и по-мазна.

  1. Пазарувайте от надеждни търговци

За съжаление много реални и онлайн магазини твърдят, че продават истински дизайнерски чанти, но реалността е доста по-различна. Изберете търговец, който е надежден и предпочитан от клиентите. Проучете какви са отзивите за него и се доверете на магазини с добра оценка. Ако търговецът продава много бройки от един и същ модел, това е почти сигурен знак, че дамските чанти са менте, тъй като представителите на производителите обикновено предлагат единични бройки.

Модни дамски чанти от GeonatShop.com

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment