Как да преместите пиано върху дървени подове

За да преместите пиано върху дървен под, можете да използвате същата техника като тази за преместване на пиано върху килим. Все пак има някои допълнителни съвети, които бихме искали да споделим, които ще направят процеса по-бърз и лесен.

 • Затворете и заключете капака на пианото .

 Той трябва да остане затворен, когато местите и накланяте инструмента.

 • Проверете краката на пианото за повреди или неизправности .

 Ако забележите пукнатини или признаци на износване, бъдете изключително внимателни, докато местите инструмента. Ако краката са силно повредени, повикайте професионални хамали за помощ. Можете също да обмислите процедура за възстановяване, но не рискувайте да го местите, ако е в наистина лошо състояние.

 • Демонтирайте всички несъществени части на пианото, за да намалите теглото му по време на транспортиране .
 • Освен това минимизирайте повърхностното търкане, като първо избършете дървения под, за да стане по-хлъзгав . 

Това ще ви помогне да плъзнете шперплатовия лист, като използвате по-малко сила.

Как да преместите пиано нагоре , по някакъв наклон?


Използването на количка за пиано за преместване на инструмента е едно от най-добрите възможни решения за изпълнение на тази досадна задача. Хамалите често поставят пианото на количка, преди да го качат на борда. Има няколко бързи стъпки, които трябва да следвате след това, за да улесните процеса за вас:

 • Използвайте метални стълбищни рампи, ако трябва да носите пианото надолу .
 • Подгответе товарният борд на микробуса, преди да направите нещо друго .
 • Погрижете се за останалите рампи, които ще са необходими за процеса на качване на пианото .
 • За да преместите количката с пианото надолу по наклон, ще ви трябват двама мъже отпред и един отзад на количката . По този начин ще гарантирате, че инструментът се премества безопасно и ще бъде непокътнат.
 • Правете малки стъпки, когато бутате и дърпате пианото, докато сте на рампата , не прилагайте твърде много сила наведнъж. Не искате да се плъзга неконтролируемо надолу, докато е върху количката за пиано.
 • Помолете някой да наблюдава целия процес, като внимателно търси всякакви неравности по земята. Незабелязването навреме на препятствия върху неравна повърхност може да доведе до повреда на пианото или дори до загуба на сцепление с количката за пиано.
 • Когато стигнете до борда на микробуса, имайте поне двама души отзад на товара. Ще ви трябва още един или двама отпред, за да повдигнат предните колела на количката и да ги поставите на товарната рампа на микробуса. След това наблюдавайте внимателно как количката се движи нагоре и спрете да бутате. Ако се завърти наляво или надясно. Фиксирайте предния край на количката така, че да сочи напред, и продължете да бутате, докато не влезе в микробуса.

Как да транспортирате изправено пиано долу?

Сериозните проблеми обаче идват, когато на пътя ви до микробуса се изпречи стъпало или стъпала. Това е и основната причина хората да викат професионалисти. Ако има само една стъпка, можете да използвате колани за вдигане на тежести. Да повдигнете инструмента заедно с количката и да го носите надолу. За повече стъпки ще трябва да бъде без количката. Поставете картонени подложки върху всички стъпала, за да избегнете надраскване на повърхността. Пианото трябва да се държи от всеки с колани за повдигане. Повдигайте и спускайте стъпало по стъпало.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment