Как да популяризираме бизнеса с малък бюджет

Маркетингът може да се направи с малък бюджет и малки стъпки, които в последствие да донесат големи награди. Маркетингът на вашия бизнес не е само харчене на пари. Какво ви трябва – творчески идеи, подход с цел насърчаване на бизнеса и не много пари. Всичко това може да ви отведе до зоната на комфорт. Пазара и бизнеса няма да засенчат вас и да отнемат светлината, защото дори дребните детайли имат силната функция да привличат вниманието на потенциални клиенти. Дайте си време да предложите най-доброто, на което сте способни. Започнете с не много скъпи рекламни материали, които да разпространите, където е възможно. Така например може да поръчате флаери и да разпространявате на обществени места.

Основният принцип за малкия бизнес маркетинг е, че вместо да губи огромни суми пари, вие самите може да инвестирате време, страст и енергия именно в евтини рекламни материали, брошури и флаери на ниски цени. Ако можете да прекарате един ден в месеца занимаващи се конкретно с маркетинга, ще бъдете на разстояние до един добър старт. Това би могло да означава, първоначално право на своя маркетингова вечер или в почивните дни. Не се плашете от това – вземете своя дневник или книга и направете план за популяризиране на своя бизнес без много излишни разходи. Използвайте социални медии и маркетинг. Създаване профил Facebook или Twitter, заложете на ниските цени на флаери и рекламни дипляни. В крайна сметка всяко едно нещо ще доведе до отлични положителни резултати. Прекарването на няколко минути всеки ден, ви позволява да се ангажирате с клиенти и да оказвате влияние в световен мащаб, да изградите онлайн личност и репутация и така хората да знаят за вашите бизнес, продукти и услуги. Бъдете креативни с маркетинга. Инвестирайте във флипчарт подложка и няколко цветни химикалки и запишете всяка пазарна идея. Вашият списък може да включва широк набор от безплатни или евтини маркетингови методи – рекламни обяви, възможности за спонсорство, социални медии маркетинг.

Преди да предложите нещо, обмислете добре: „Каква е реалната потребност и кое ще е най-удовлетворяващо в настоящия икономически климат?”. Винаги помнете, че хората купуват от вас, защото имат нужда от това, което предлагате. Не пренебрегвайте факта, че тези нужди може да се промени в настоящия икономически климат. Задавайки си този въпрос и сами можете да преминете към развиващи се, пълноценни, актуални и силни послания, които ще вземете вниманието на аудиторията. Сега поставете тези послания на флаери, дипляни и брошури и започнете да популяризирате бизнеса си.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment