Как да получим точна цена за хамалски услуги София?

хамали, хамалски услуги, фирма за преместване, пренасяне на тежки предмети, извозване на стари мебели, изхвърляне на строителни отпадъци Дом и семейство

Самото споменаване на фирма за преместване София вече ви навежда на мисълта, че не никак лесно да намерите, такава каквато да ви свърши работа и то на приемлива цена. Самото организиране на преместване е сложен процес, който започва именно от избора на хамали и завършва с нанасянето на новото ви място.

Ако сте решили сами да направите преместването, то ще трябва да предвидите и всички разходи. С фирмата ще получите конкретна цена, но понякога може да се промени. Затова, за да избегнете подобно недоразумение, ето какви въпроси, трябва да зададете на фирмата.

Намерете доказана фирма за хамали София

За да си избегнете подобни недоразумения, то изберете качествена хамалска фирма, която ще фиксира цената на базата на информацията, която ще им дадете. Ако изберете случайна фирма, нищо чудно да се появят непредвидени ситуации, с цел да се увеличи самата цена.

Хубаво е да си направите проучване кои са водещите фирми в града, където се местите. Важно е да имат добра история зад гърба си, много доволни клиенти и отзиви от тях, така че правилно да прецените дали това са вашите хора или не.

Можете да си спестите цялата тази хамалогия, освен ако не познавате човек, който наскоро се е местил с подобна фирма за преместване. Тогава просто им се обадете и спестете времето си.

Поискайте оглед на място от фирмата за преместване

Най-добре е да поискате оглед на място, защото тогава ще се прецени колко и как ще се местите. Така хамалската фирма, която сте избрали, ще дойде и ще види за какво става въпрос. Съответно цената ще може да се определи на място, след като видят за какво става въпрос.

Когато се направи оглед, ще може да се види и за колко време ще се премести багажа, а не в последния момент да се окаже, че ще струва повече. Също така, с огледа ще се видят  и какви ще са премеждията. Има ли стълби, входове на гаражи или други неща, с които ще трябва да се съобразят.

Дайте на хамалите пълна и ясна информация

Покажете на хамалите всичко, което ще се мести в новия ви дом. Не само едрите мебели и нещата, които не можете сами да преместите. Важно е да покажете и онези дребни неща, които мислите, че може да ги пренесете.  Колкото и малки да ви изглеждат, те също заемат място и определено не е никак приятно да изненадате хамалите в последния момент с нещо неочаквано.

На второ място покажете на хамалите всички стаи. Така хамалите сами ще преценят от къде да минат и какво да вземат. Направете списък на всички неща, които ще вземете, още преди хамалите да са дошли. Така, след като приключите, то можете да сверите записките си и да прегледате дали нещо не е изпуснато.

Ако живеете с други хора, като приятели или роднини, то е хубаво да бъдат на място, за да може да се разграничи багажа и да се вземат само вашите неща. Ако това е невъзможно, то уговорете тези подробности, преди да са дошли хамалите, за да няма недоразумения.

Трябва да кажете на хамалите и ако имате чупливи предмети, за да не станат инциденти и да се разделите с любимите си вещи. Спазвайки тези прости неща, ще можете да намерите своите хора, които да ви помогнат с пренасянето и всичко да бъде наред.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment