Как да подобрите бизнеса си, като поддържате персонала си щастлив

Дом и семейство

Ричард Брансън, милиардерът предприемач зад Virgin Airways и четиристотин други компании, не смята, че успехът в бизнеса означава да поставиш клиентите на първо място.

„Клиентите не са на първо място“, казва той. „ Служителите са на първо място. Ако се грижите за служителите си, те ще се грижат за клиентите. ”

И така, как да създадем щастлив и доволен екип? Има толкова много начини, колкото и бизнеси, но поддържането на вашите хора щастливи се свежда до няколко неща.

Пет начина да поддържате доволен екип

  1. Солидна комуникация

Бизнесът с преместване винаги е, добре! Така че трябва да има постоянни и ясни разговори за това, което се случва, от офиса до работното място. Бъдете ясни относно това, което очаквате от вашия екип (като почистване на камионите в края на деня) и какво могат да очакват от вас (като поддържане на камионите в добра работна форма с редовни ремонти и документи за поддръжка).

 „Преместването е физически тежка работа, която изисква постоянна работа в екип. Дайте пример, за да насърчите култура, в която всеки е готов да се активизира и да помогне на колегите си на всяка крачка.“

Като собственик на бизнес, управляващ операции, изключително важно е вашият екип да разбере, че може да дойде при вас с въпроси, притеснения и оплаквания. Така че редовно ги питайте как вървят нещата и дали има нещо, от което се нуждаят, като същевременно ги държите информирани за проблемите.

Професионален съвет: Бъдете последователни в контакта, независимо какво друго се случва. В началото на моите дни на оперативен мениджър, когато ни беше натоварено лятото, придобих лошия навик да се обаждам на екипите си само когато има проблем. Те се научиха доста бързо да избягват да отговарят на телефоните си!

2.Безопасни условия на труд

Наложително е да защитите своя актив номер едно: вашият персонал. Осигурете им оборудването, от което се нуждаят, за да вършат работата си безопасно, ръчни колички, колани, рампи за пиано и се уверете, че всичко е в добро работно състояние. Освен това им дайте цялото обучение, от което се нуждаят, за да изпълняват напрегнатата си работа, без да повредят нищо или да се наранят.

Поддържането на безопасни условия на труд засяга и личното благополучие на членовете на вашия екип. Те може да изглеждат свръхчовешки за вашите клиенти, но трябва периодично да си правят почивки, да се поддържат хидратирани и да получават адекватна почивка между работните дейности. Това създава взаимно доверие, когато знаят, че ви е грижа за тяхното благополучие.

3. Конкурентна компенсация

Това показва, че цените вашите работници и тяхната упорита работа. Компенсацията може да включва заплащане за извънреден труд, бонуси за представяне, подходящи повишения и платено обучение . Платеният отпуск по болест, правилно администриран, показва, че ви е грижа както за тяхното благосъстояние, така и за финансовото им състояние.

Ако вашите работници идват, когато не са добре, защото се нуждаят от парите от работата, не само ще ги деконцентрира от работа за по-дълго, но също така може да ги изложи на опасност, ако им се гади, замаяни са или са изтощени. Да не говорим, че разпространението на болестта може и ще засегне всички, включително клиентите!

Мисленето в дългосрочен план не е само въпрос на пари, усилията могат да имат огромно положително въздействие дори върху членовете на фирмата. Просто знанието, че се интересувате от тяхното бъдеще, създава трайно чувство на лоялност.

4.Положителна фирмена култура

Споделете визията на вашата компания: Устно изразете това, което искате да направите и постигнете. Напишете го с големи удебелени букви и го поставете на място, където всеки може да го види. Привеждайте го в действие с всяко решение, което вземате, и всяко действие, което предприемате, и насърчавайте хамалите си с думи и дела да правят същото.

Покажете своята признателност: Признайте честните усилия и доброто представяне, както пред групата, така и един на един. Да бъдеш признат за усилията си кара човек да се чувства оценен. И чувството, че сте оценени, повече от всичко друго, е това, което стимулира представянето и създава удовлетворение .

5. Връзка

Едно от онези неща, които не можете да видите, но все още са много реални. Това е чувството за принадлежност, което вашите работници изпитват, когато са доволни и привързани към работата си. Това не е нещо, което можете директно да насърчавате, но можете да го създадете, като приложите в действие тези други идеи там.

С други думи, когато се появи, можете да го приемете като знак, че правите нещо правилно . Връзката също е добре да попитате екипа си, за да прецените чувствата им относно работата. Чувстват ли се като важна част от цялата компания или важна част от екипа си?

Както Ричард Брансън би казал: „Ако вашите служители са щастливи и се наслаждават на това, което правят, те ще бъдат продуктивни. Следователно клиентите ще се насладят на опита си с вашата компания и ще продължат да се връщат за още. ”

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment