Как да подобрим качествения си рейтинг в Google AdWords?

Един от най-важните въпроси за вашата PPC кампания е как да подобрите качествения си рейтинг, за да може целевата им страница да се класира по-добре. Ако имате опит в PPC рекламата, то сте наясно, че качественият рейтинг е важен фактор за представянето на вашата реклама. По-добър качествен рейтинг означава по-добра позиция за вашата реклама.
Ето и няколко лесни тактики, с които ще успеете да подобрите не само качествения си рейтинг, но и вашия CTR.

1. Използвайте разширения за вашите реклами

Разширенията на рекламите, които може да използвате в AdWords, са безплатни и са един от най-сигурните методи за увеличаване на CTR. Точно какви разширения ще използвате зависи от това какви цели сте си поставили, като, разбира се, може да използвате комбинация от няколко различни. Ето и кои са основните разширения, които може да използвате.

– допълнителни линкове

чрез тази опция вместо една единствена целева страница, може да добавите още няколко различни, с което давате повече опции на потребителя.
– разширения за обаждания
разширенията за обаждания са ключов фактор, особено за рекламите за мобилните устройства. Те предоставят опцията на потребителя да ви се обади само посредством един клик и да закупи продукта, от който има нужда веднага.
– разширения за местоположение
чрез тези разширения, може да добавите местоположение, точен адрес или телефонен номер към рекламата си. Тази опция е идеална за различни типове бизнес, които обхващат точно определен район.
2. Наддавайте повече за термини, който включват бранда ви
Това е добра тактика поради много причини, но най вече защото по този начин ще си спестите пари.
– термините, които включват името на бранда ви, обикновено са доста евтини поради ниската конкуренция
– тези термини обикновено имат много висок качествен рейтинг и CTR
По-вероятно е да се класирате на първите позиции за термини, които включват бранда ви, което означава, че и линковете към уабсайта ви ще се показват на предни позиции. Когато става въпрос за подобрените реклами в AdWords, то определено термините, които включват името на бранда са доста важни.

3. Намалете времето за зараждане на целевата си страница.
Времето, за което се зарежда целевата ви страница, играе важна роля в пресмятането на вашия качествен рейтинг. Поради тази причина трябва да проверите точно колко време отнема на всяка от целевите ви страници, за да се зареди и какво може да направите, за да го намалите. Някои от факторите, които удължават времето за зареждане на целевата ви страница, са:
– бавни пренасочвания
– много пренасочвания
– бавен сървър
– целевата ви страница е прекалено голяма

Може да използвате различни инструменти като Webmaster Tools на Google, за да тествате целевите си страници и да проверите каква е тяхната скорост.

4. Подобрете структурата на групите си с ключови думи

Всяка рекламна група трябва да съдържа от 5 до 20 тясно свързани помежду си ключови думи, с цел подобряване на качествения ви рейтинг. По този начин може да таргетирате специфични целеви сраници с определени групи от ключови думи. Няма нужда да включвате думи, които са прекалено общи или да събирате всичките си ключви думи в една група.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment