Как да поддържаме дрехите си като нови

жени пазаруват дамски дрехи Мода

Ако скоро сте пренареждали гардероба си, сигурно сте открили дрехи, които са били позабравени. Те може да се окажат много актуални, тъй като модата се мени всеки сезон. Но ако дрехата ви е стояла дълго в гардероба, сигурно не е в най-перфектния си вид.

За да бъдат дрехите ни под ръка и готови за обличане, трябва да полагаме за тях необходимите грижи. Така можем да запазим качеството на класическите артикули и да се радваме дълго на любими комбинации.

Как да поддържаме плетените си дрехи?

Вероятно вече сте се снабдили с красив пуловер при пазаруване на дамски дрехи онлайн и се колебаете как да го изперете. Вълнените плетени дрехи са деликатни и прането им трябва да става по-внимателно.

Погледнете инструкциите на етикета

Производителят посочва на етикета цялата информация, което ще ви трябва за правилната поддръжка на артикула. Ще разберете дали трябва да перете дрехата си ръчно, в пералня, или тя се нуждае от химическо чистене.

Перете правилно плетените дрехи в пералня

Възможно е да изперете плетените си дрехи в пералнята, но трябва да го направите с правилната програма. Ако няма програма само за вълна, изберете „деликатно” пране. Уверете се, че избраният цикъл ще използва студена вода и ще работи на ниски обороти.

Свиването на дрехата може да се предотврати и ако я потопите за половин час в студена вода преди изпиране.

Може да поставите плетивото първо в мрежеста торбичка, а след това в пералнята, за да не се заплита в останалите дрехи и други тъкани.

Изсушете внимателно дрехите

След изпиране на вълнените дрехи, ако има излишна вода, трябва да я отстраните, което ще ги предпази от промяна на формата им. Лесно може да отстраните голяма част от влагата, като увиете дрехата с кърпа, навиете я заедно с нея и я изстискате силно.

Не използвайте автоматична сушилня, а поставете дрехата на хоризонтална повърхност. Не я окачвайте и на простора, защото останалата вода ще я разпъне.

Не перете плетените си и други вълнени дрехи толкова често, колкото останалите. Винаги използвайте мек течен препарат, най-добре специално предназначен за вълнени тъкани.

За поддържането на всички останали дамски дрехи от други материи също има особености, свързани с прането. Не трябва да се подценяват и изискванията относно съхранението им и гладенето, за да се запазят по-дълго време като нови.

Какви грижи изискват дрехите?

За да имате отлично поддържани дрехи, спазвайте следните няколко съвета:

Следвайте инструкциите за пране

На етикета на дрехата е посочена нужната информация за това. Сортирайте дрехите по цвят, обръщайте тъмните наопаки при пране и избирайте точните програми на пералнята и сушилнята.

Съхранявайте правилно дрехите

Инвестирайте в закачалки, които няма да разтеглят дрехите в раменете. Подреждайте на рафт сгънатите тежки пуловери. Добре е също да не поставяте прекалено много дрехи една върху друга.

Внимавайте при гладенето

Ако използвате силна степен на ютията, може да увредите деликатните материи. Разберете от етикета какво гладене се изисква и е безопасно за дрехата. Най-добре е да бъде с ютия с парогенератор, която е по-щадяща заради комбинацията от влага и топлина.

Отделяйки повече време не само за избор на дрехи, но и за правилното им поддържане, ще можете да разчитате винаги на перфектния си външен вид и качество на любимите артикули.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment