Как да почистите хола бързо

Дали неочаквани и важни гости са се обадили и казват, че идват за последната минута или разбирате, че шефът ви идва на вечеря, няма значение. Едно е ясно трябва да почистите за „норматив“ време вашия хол. Ако сте малко объркани, неопитни, а се налага да действате бързо не се притеснявайте за ситуацията. Има начини да оправите нещата в няколко лесни стъпки.

Ето как да го почистите бързо и дори ако се налага да извозване на отпадъци с DEPO.BG.

Какво ще ви трябва:

– Прахосмукачка

– контейнер или кутия

– Микрофибърна кърпа

– Мек сапун

– Гумени ръкавици

– Универсален почистващ препарат

  1. Започнете да събирате цялата бъркотия от хола си. Всяко нещо, което не принадлежи на интериора в хола трябва да отиде в съд или кутия. Не губете времето в движение назад и напред, всички други стаи в къщата могат да прикрият някои и друг елемент. Поставете елементите в кутията и изнесете кутията в друга стая, за която предварително знаете, че вашите гости няма да използват.
  2. След това обърнете внимание на дивана. Ако имате домашни любимци или деца, тази зона на дневната често притежава най-мръсната зона и е придружена от бъркотия. Започнете чрез издърпване на възглавниците навън и разглеждане на щетите. Включете прахосмукачката и използвайте за закрепване на тапицерията. От нея изтеглете всички трохи, косми, всичко друго, което се намира под възглавниците.
  3. След като всички трохи и мръсотия са извлечени от дивана, поставете възглавниците обратно на дивана. Ако имате домашни любимци има един тон косата (или ако просто се случи да се хвърли много) може само да вземете чифт гумени ръкавици и ги разтрийте над дивана и тапицираните столове. Съберете цялата коса на топка и с прахосмукачка лесно може да хигиенизирате цялата повърхност на тапицерията.
  4. Прегледайте бързо вашия килим и потърсете петна. Ако видите някакви незначителни петна, които може да отстраните бързо, опитайте този малък трик: вземете една чаена лъжичка от мек сапун и да го приложете директно на петното. С влажна гъба или кърпа от микрофибър, с леко потупване изтрийте петното. Ако петното се съпротивлява или е много тъмно, може просто да се покрие с една черга или част от обзавеждането или да се свържете с професионалист да го оправя по-късно. Същото правило важи и ако върху мекия диван има петно. Покриете възглавница или постелка, която да изглежда като декорация и част от интериора.
  5. Прахосмукиране на пода ще придаде по-спретнат и чист външен вид. Не се притеснявайте за преместване на мебели в момента. Ако бързате в края на краищата има и фирма по извозване на мебели.

  1. Избършете с кърпа от микрофибър всички маси, столове, полици, секция и етажерки.
  2. Изхвърлете всички списания, книги и DVD-та от хола. Със сигурност те ви уплътняват времето докато седите там, но няма да изглеждат перфектно ако са навсякъде.

Какво можете да направите в бъдеще, за да спестите време в почистване на хол:

– Почиствайте лапите на домашните ви любимци. Ако миете домашните любимци всеки ден, това означава по-малко косми от домашните любимци по мебелите.

– Махнете въздуховодите и почистете. Това е чудесен начин да се предотврати прах и мръсотия от увредени мебели.

– Използвайте изтривалки на всеки вход на вашия дом и периодично я почиствайте. Когато вали тя ще е най-доброто ви спасение от всичките кал, камъчета и мръсотия на улицата.

Съществуват още много малки трикове, които прилагани ежедневно могат да са от голяма полза в едно такова бързо почистване на хол.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment