Как да отличите вашия онлайн магазин в интернет?

Бизнесът с онлайн магазин е една от най-големите перспективи за предприемачите, които се вглеждат към онлайн пространството. Но това го прави и един от бизнесите с най-сериозна конкуренция. Усилията, инвестицията и заетостта при поддръжка на електронен магазин е по-лека в сравнение с други работи, но пък борбата с конкуренцията е много по-трудна. Затова е важно да се наблегне върху правилните начини, по които онлайн магаизнът да бъде отличен сред останалите конкуренти в необятното интернет пространство. За тази цел е препоръчително да се следват определени стъпки и насоки.

Цветовете

Дребен, но значителен детайл са цветовете в онлайн магазин. Сайтът трябва да съдържа до 2-3 цвята и техни нюанси, в случай, че ви изглежда прекалено еднообразен. Тези цветове трябва да се съчетавта добре и да са съобразени с адуиторията на онлайн магазина. Ако продуктите в него са насочени към жени, то основният цвят, който добре комуникира с нежния пол е розовото. Ако продуктите са с по-широка целева група, то подходящи цветове са синьото, сивото, бялото. За луксозни продукти, които са на висок ценови клас се използва изключително много черното. За зеленото е лесно да се досетите, че е най-добрата реклама на здравословни продукти, храни, козметика, добавки и т.н.

Специалните оферти

Ако сте шофьори, навярно сте изключително чувствителни към червеният цвят. Този цвят притежава свойството да привлича вниманието, да предизвиква концентрация и по този начин е изключително полезен за маркетинга. Ако предлагате в онлайн магазина си специални оферти, намаления, разпродажба, то най-подходящият цвят, с който може да се отбележи тази промоция е червеният. Можете да си подготвите специалните предложения със червен стикер “Намалено”, “Разпродажба”, “Промо”, “%”, “Special”, “Акция” или както сметнете за най-добре. По този начин ще покажете ясно какви са специалните оферти, които моментният посетител има възможността да поръча и така да спести пари. Този стикер може да е върху изображението на продукта, в началната страница като слайдер или на специален банер – въпрос на въображение.

Социални медии

За да сте наравно с конкуренцията, започнете да комуникирате с вашите потребителите и през популярните социални мрежи като Фейсбук, Туитър, Пинтерест, Ютуб и Инстаграм. Всяка мрежа си има различни предимства – ако залагате повече на продуктовата фотография, то Питнерест и Инстаграм ще бъдат ваш приоритет. Ако смятате, че по-силното съдържание за представяне на продукта ви е видео съдържанието, то Ютуб и Туитър ще са във вашия фокус. Фейсбук е идеална платформа за поддържане на обратна връзка с клиентите и даването на информация – не го подценявайте й него. Винаги когато обновите дизайна на онлайн магазина си, не забравяйте да актуализирате новосите и в съответните социални профили, които поддържате. Независимо дали става върпос за смяна на цвят, дизайн или въхвеждането на нова продуктова категория.

Това са трите основни стъпала, които мога да ви изравнят с предимствата на онлайн магазините в интернет пространстовто. Оттам нататък всичко е въпрос на последователност. Иначе казано: ако сте последователни в действията си, ще бъдете възнаградени.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment