Как да направим пица, когато мама я няма

Много пъти ни се е случвало да изпаднем в ситуация, в която нямаме какво да ядем. В подобни случаи се питаме, защо сега я нямаше мама, та да измисли нещо вкусно с продуктите от хладилника. Добрата новина е, че вече разполагаме с интернет, а там можем да намерим куп рецепти за бързи и вкусни ястия. Едно от тях е пицата, която няма как да не се понрави на всеки един от нас. На вашето внимание една лесна и бърза рецепта, за това как да си приготвим тази храна, когато сме изпаднали в подобна неловка ситуация.

Тестото и плънката са единствените важни елементи, за да приготвим вкусна пица. Тестото трябва да е тънко – не повече от половин сантиметър, а ръбовете могат да бъдат малко по-дебели. Тестото се приготвя с брашно, сол, зехтин и мая. В средата на брашното сеправи кладенче, поставят останалите продукти и се меси. Накрая го оставяме да почине за около половин час. За да стане вкусна пицата, хубаво е тестото да се дърпа с ръце вместо да се точи.

Следващата стъпка е плънката за пица. Най-често тестото първо се намазва с доматен сос, към който може да се добавят босилек, чесън или пък други подправки. След това могат да се сложат различни продукти в зависимост от личните предпочитания. Пицата може да бъде приготвена с морски деликатеси, месо, или пък да бъде оставена само със зеленчуци.

След  добавянето на плънката пицата се пече във предварително загрята фурна за около 20тина минути. За вкусен завършек може да се поръси с кашкавал, който е хубаво да бъде добавен пет минути преди пицата да стане готова. Така ще се получи хрупкава коричка, която ще направи пицата още по-вкусна.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment