Как да монтирате столче за кола?

Раждането на нов живот носи много предизвикателства, едно от които е осигуряване на безопасност на бебето ви. Монтирането на столчето по неправилен начин често се пренебрегва,   в резултат на което се рискува живота на детето. Като следвате стъпките, описани в тази статия, ще бъдете сигурни че пътуването в столче за кола за бебето ще е сигурно.

Метод 1

Поставете столчето на задната седалка, като лицето на детето да гледа към задното стъкло. Използването на задната седалка е винаги по-безопасно. Това особено важи за автомобили с въздушни възглавници, но ако искате да сложите бебето в скута си, тогава трябва да изключите въздушната възглавница (вижте ръководство на потребителя). Закачете предпазния колан плътно към столчето. Уверете се, че столчето за кола е изпънато плътно назад за да не хлопа главата на детето напред-назад. Столчето трябва да бъде наклонени не повече от 45 градуса. Облечете бебето в тесни дрехи. Това ще помогне за предотвратяване дразненето на каишката за чатала. Не обличайте детето в тежки дрехи, защото затягането на коланите може да не е възможно. Поставете презрамки в най-ниска възможна позиция. Използвайте слотовете в непосредствена близост до или под раменете на бебето и позиция на гърдите клип на ниво подмишница. Разточете и поставете кърпа между бебето и ремъка за чатала. Регулирайте предпазните колани. Когато времето е студено завийте бебето с одеяло, но внимавайте главата и врата на бебето да не са закрити.

Метод 2

Преди да купите столчето за кола трябва да прочетете инструкциите още в магазина, за да разберете дали бебешкото столче може да се монтира на вашата кола. Ако всичко е наред поставете столчето на задната седалката. Основата трябва да бъде равна на седалката на колата и на гърба трябва да бъде право нагоре срещу възглавницата. Повдигнете или отстранете всички облегалки за глава, ако е необходимо. Намерете колана на седалката на колата, който е предназначен за бебешкото столче за кола. Той трябва да бъде маркиран със стикери (обикновено са разположени в задната част на седалката).

Прикрепете и вържете столчето за кола. То трябва да има отделни колани за прикрепване към седалката на колата, ако ги няма, тогава се свържете с производителя или магазина, от който сте купили столчето за кола, за да ги изискате.

Никога не пренебрегвайте съветите, които ви дадохме  в тази статия, защото по този начин ще осигурите безопастност и сигурност на вашето малко съкровище. За всеки родител, най-важното нещо е неговото дете да е добре, да е осигурено максимално, да е здраво и обезопасено.

Ако се чудите откъде да закупите детско столче за кола, може да посетите нашия онлайн магазин за детски стоки и аксероари – guga.bg. Ще намерите богат асортимент от маркови бебешки столчета за автомобил, колички, играчки и много други полезни продукти, с които бебето ви ще се чувства страхотно.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment