Как да монтираме входната врата?

Днес дори най-обикновените входни врати са много по-съвършени от вратите от миналото, които имаха единствено метален лист и метални профили. Съвременните метални врати се изработват по модерен начин и с помощта на съвременни материали. Така, освен да защитават жилището от крадци, вратите имат и шумо и топло изолираща функция. С новия си характерен дизайн всяка една врата днес многократно превъзхожда качествата на металните врати от миналото и способства създаването на уютен и модерен интериор в дома.

В търговската мрежа има огромно количество блиндирани врати с различен дизайн и размер. Затова е много важно преди да започнете с избора на модел, цвят и дизайн, да измерите много точно отвора, в който ще бъде поставена вратата. Имайки предвид препоръките на строителните специалисти да се демонтира старата каса преди монтирането на нова врата, трябва да се прецени какви ще са размерите на строителния отвор. Важно е да се знае как е построено жилището. Търговската мрежа предлага всякакви модели и размери врати, които ще паснат на вашите размери.

Първоначално е от решаващо значение да се вземат предвид основните особености на жилището, за да може вратата да се монтира правилно. Най-точно размерите на строителния отвор могат да се свалят единствено, ако е свалена старата каса, но това на практика няма как да стане. Модерните метални врати с високо качество са пригодени да бъдат подходящи за различни размери строителни отвори с отклонение няколко сантиметра, затова специалистите гледат само върху какво е сложена старата каса. Мерят от средата на первазите и правят извод какви ще са размерите на строителния отвор след свалянето на касата.

Модерните метални врати се произвеждат в повечето случаи с регулируеми каса, обхващащи цялата стена, като дебелината ѝ не е от значение. Този модел каси скриват много успешно мястото, на което се е намирала старата каса, и обезсмисля извършването на допълнителни ремонти на стената, на която монтираме новата врата.

Най-добрият сценарий е металната врата да бъде поставена при построяването на дома и строителите да се заемат с всичко, свързано с монтажа ѝ, но това не се случва често. В повечето случаи се налага да сменяме входната врата на отдавна построеното си жилище, защото е стара и не може да изпълнява и трите необходими функции – шумо, топло изолация и предпазване на жилището от крадци. Това е традиционната причина, хората да вземат решение за подмяна на входната врата.

Смяната на металната врата често се отлага от собствениците на жилището, защото е свързана с доста специфични дейности, предшестващи поставянето на нова врата. Разбира се, винаги можете да потърсите помощта на специалисти, като по този начин ще избегнете грешките при взимане на размери и опасността да купите грешен модел. Голяма част от фирмите, предлагащи качествени входни врати на пазара, имат свои монтажни групи, които бързо и лесно ще монтират новата ви метална врата, без да се налага да правите основен ремонт заради това. Още повече, че в цената на вратата влиза и монтирането ѝ от монтажна група. Така ще избегнете евентуално неволно увреждане на новата врата.

Заложете на качеството и не правете никакви компромиси със сигурността!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment