Как да използваме правилно детското столче в различни коли?

Много често ни се налага да използваме една и съща детска седалка в няколко различни коли. И тъкмо, когато си мислим, че сме успели най-после да монтираме столчето правилно и безопасно за мъника, трябва да го махнем и да го поставим отново в друга кола. Без значение колко стотици пъти сме вършили това обаче, винаги трябва да спазваме стриктно няколко малки, но много важни условия. Ето какви са те.

Първото нещо, което трябва да направите е да пъхнете инструкциите за употреба и монтаж на детското столче, някъде в колата, за да ви бъде винаги под ръка. Не местете листовката прекалено често, защото има риск някъде между пренасянето на малчугана, пелените, шишенцата, багажа и пак малчугана, да изгубите инструкциите. Четете ги всеки път, когато се колебаете дори малко, дали сте поставили правилно седалката.

Ако все пак изгубите листовката, в никакъв случай не си мислете, че щом сте я прочели няколко пъти, значи вече я знаете наизуст и тя не ви трябва. Със сигурност има нещо което ви е убегнало или с времето сте забравили. Не се колебайте да се обърнете за помощ към отдела за поддръжка на столче за кола в  магазин Охобохо и да ги помолите за съдействие. По-добре е да попитате от колкото да монтирате грешно столчето. Обикновено детските магазини имат пълната документация на различни марки столчета и детски седалки.

Друго важно условие е никога да не монтирате бебешкото столче на предната седалка обърнато с гръб към таблото. Вярно, че в някои случаи, когато колата ни е малка, е позволено да поставяме седалката в предната й част, но ако детето е обърнато с гръб към въздушната възглавница, при евентуален удар, има опасност тя да се отвори и да го удари твърде силно. Уверете се, че столчето е разположено на максимално голямо разстояние от таблото и предното стъкло на автомобила.

При преместването на седалката от едната кола в друга, вземете предвид и спецификацията на различните автомобили, като например дали предпазният колан е достатъчно дълъг, от коя страна би било най-подходящо да поставите столчето и прочие.

Следвайки тези малки съвети, без никакви проблеми може да използвате едно и също столче в различни автомобили. Най-важното условие обаче е винаги да проверявате правилното му монтиране при всяко местене.

Тук може да намерите още много полезна информация за столчетата за кола.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment