Как да избирам домашно кино през 2019

Заглавието на настоящия текст е напълно актуално винаги, но годината 2019 трябва да ви насочи към някои конкретни неща, които се случват на пазара на телевизорите. Това е което събрахме като най-добра и полезна информация за вас, без да споменаваме марки на телевизори. В крайна сметка, когато купувате телевизор трябва да се осланявате на това, което виждате, което чувате като звук и разбира се каквото можете да си позволите.

Съвсем естествено 50 до 55 инчовите телевизори доста малко по-евтини от 65 инчовите модели. Така че размерът има значение. При положение, че търсите нещо под 50 инча със сигурност ще спестите пари, защото пазара  предлага и страхотни модели с 40 инчови монитори.

Търсете телевизор с refresh rate (скорост на обновяване) с над 120 Hz. Това може да се провери в техническите характеристики на всеки модел, които търговецът е длъжен да ви покаже.

Не купувайте телевизор с по-малко от 4K резолюция, за да сте в крак с най-добрите тенденции, в този смисъл избягвайте все още 8K резолюция. Тя може да е бъдещето в сектора, но все още е прекалено скъпа, а и няма достатъчно съдържание пригодена за нея.

Търсете телевизор, който поддържа HDR съвместими настройки, за да се наслаждавате на супер реалистични цветове и още по-добър контраст.

Ако сте привлечени от OLED рекламата, да те са страхотни телевизори и са по-добри от LED LCD стандарта, но и са доста по-скъпи.

Както казахме, вярвайте на очите си, производителите имат характерния порок да преувеличават техническите данни, така че не се хващайте на всичко. Една такава компонента е характеристиката на съотношението на контраста, или пък не си мислете, че когато телевизора е смарт, че това е голяма сделка, почти всички нови модели ви дават възможност за приложения и връзка с големите филмови платформи.

Изберете телевизор с поне 4 HDMI, а при покупка на 4K, HDCP съвместимостта е задължителна.

Помислете за стерео система в която да включите телевизора, защото говорителите стават все по-зле заради тънкостта на самите телевизори.

Това е добре като за начало и за да навлезете подготвени в 2019 година, особено ако мислите да си купите нов телевизор.

Източник: https://vladives.bg/

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment