Как да изберете правилния цвят латекс за вашите стени

Изборът на цвят за вашето жилище, независимо дали става дума за тапет или латекс, може да се превърне в сериозно предизвикателство. Вие трябва да съобразите толкова много неща, като това дали да бъде тъмен или светъл, да подхожда на обзавеждането ви и още много други важни неща.
За да ви помогнем да преминете по-лесно през избора на подходящ цвят латекс, сме ви подготвили с помощта на специалистите от Лерос 1 ЕООД едно кратко ръководство, което ще направи вашият избор изключително лесен.
Независимо дали искате да освежите дома си с латекс или тапети цветовете, които ще изберете трябва да съобразите с количеството светлина, което прониква в стаите.

Латекс от Лерос 1 ЕООД

Следвайте нашите експертни съвети и така вашият дом ще да изглежда перфектно.

  1. Проверете цветовете в стаята, която ще ремонтирате, а не в магазина. Цветните карти са твърде малки и могат да ви заблудят. Ако имате някакво съмнение по-добре изберете няколко нюанса по-светил цвят. Използвайте лист бяла хартия, за да изолирате желания цвят, така той ще се открои и няма да се влияете от останалите нюанси.
  2. Купете три тестови кутии латекс с близки цветове. Нанесете ги на различни стени и вижте ефекта. Важно е да знаете, че когато боята изсъхва цветовете стават малко по-тъмни.
  3. Ако вашият избор е тапети купете само едно руло и внимателно измерете дължината на стените.
  4. Винаги купувайте латекс и тапети от една и съща партида. По-добре е да купите повече и да ви останат, отколкото да смесите различни партиди.
  5. Ако не можете да намерите желания от вас цвят не правете компромиси. Потърсете магазин, който предлага създаване на цветове на място от колорист. Така освен предложените цветове ще можете да създадете свой собствен и уникален цвят, който ще бъде смесен пред очите ви.
  6. Ако се колебаете между два цвята, боядисайте една малка стая, преди да ги положите на избраното от вас място.
  7. Използвайте за вдъхновение при избор на цвят, любимите ви дрехите или обзавеждане, като: килим, ваша блуза или бижута, кухненски елементи или картини.
  8. Не забравяйте, че изборът на цвят трябва да бъде и в унисон с настроението на стаята. Ако трапезарията ви ще бъде място за забавление и смях с приятели и семейството ви, бихте могли да я оцветите с по-ярки и смели тонове. Ако стаята е предвидена за детска, заложете на по-спокойна цветова схема с по-пастелни тонове за насърчаване на спокойния детски сън.

Вие вече сте взели решение за латекса и сте избрали цвят, но как да знаете на кой вид да заложите?
Като цяло това е прост избор, ако искате отлично покритие и прекрасни цветове, вземете износоустойчив латекс. Има латекс за стени и дограми и тъй като той е на водна основа има по-малко миризма в сравнение с традиционните и е по-екологичен.
Можете да откриете богат асортимент от висококачествени латекси, в разнообразие от цветове на http://leros.bg/продукти/компютърно-оцветяване-на-латекси-и-фасадни-бои. Открийте подходящия за вас цвят и преобразете дома си!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment