Как да изберете бижута

1Да избирате бижута, не е като да избирате дрехи. Най-важното е да се придържате към личния си моден стил и разбира се да ви е комфортно. Уверете се, че бижутата, които подбирате са подходящи за събитието или повода, за което са предназначени. Едва ли една извънгабаритна огърлица ще е подходяща за изискано вечерно парти.

Трябва да решите и дали бижуто ще бъде за всекидневна употреба или ще се слага само за определено събитие.

Направете си сметка с какъв бюджет разполагате. Всяка жена мечтае за диаманти, но не всяка може да си ги позволи. Затова, в зависимост от това, какви са наличните ви финанси, може да си купите нещо по-евтино, но не и за сметка на качеството. Различни видове бижута са достъпни за широката аудитория, на цени по джоба на всеки. Е, вярно, че пръстенът ви няма да е украсен с диамант, но и кристалите Сваровски не са за изхвърляне, нали?

Решете какви бижута искате. В последно време ръчно изработените накити взима голям превес при търсенето. Освен това трябва да сте наясно от какъв метал да е бижуто. Златото и среброто все повече започват да се изместват от неръждаема стомана. Тя се предпочита заради доста по-ниската си цена, а също и заради лесното поддържане на бижутата.

Но за да не бъда голословна, нека да ви дам един пример за избор на бижу.

Например си задавате въпроса „Как да избера колие за специално събитие?”

Носенето на огърлица от мъниста или перли е идеалният начин да акцентирате на V-образно деколте, рокля с гръб тип лодка. Разбира се винаги може да намерите колие с перли или мъниста в един или повече цветове…Но, дали тези цветове ще отговарят на роклята? Сами разбирате, че ако огърлицата ви е с матови цветове, а роклята – от сатен или друг материал, който блести, то едва ли това бижу ще е подходящо за случая. В такъв случай спокойно може да си вземете колие Сваровски. То не само, че ще отива на роклята ви, но и няма да нарушите бюджета ви.

Понякога е най-добре да оставите огърлицата у дома, ако сте облечена с рокля без презрамки. Вместо това се насочете към подходящи обеци и може би един клип за  коса.

Ако роклята ви е права и по тялото, която разкрива пищното ви деколте, не е много подходящо да се затрупвате с бижута, само за да привлечете мъжките погледи към бюста си. Ефектът ще е обратен, ще изглеждате като коледна елха. Най-добрия вариант при такава ситуация е да си сложите семпла огърлица с малки стъклени мъниста.  Също може да ви свърши работа и колие с малки кристали или скъпоценни камъни.  Ако не можете да намерите подходяща огърлица, то  изберете златен или сребърен медальон с малка висулка накрая.

Можете да си разгледате гардероба си и да си купите необходимите бижута, когато са с намаление. Така ще спестите пари и ще бъдете винаги подготвена за всяко събитие и повод.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment