Как да изберем тенис ракета?

Научете как да изберете правилните тенис ракети, точно тези, които допълват вашия стил на игра! Има буквално стотици различни ракети за тенис, които са на разположение за закупуване от различните спортни магазини като http://solarshop-bg.com/. Поради това е изключително рядко да се намерят две ракети от различни производители, които играят по един и същи начин. С един допълнителен грам от теглото им, или с един милиметър по-широки те ще окажат огромен ефект върху вашата игра!

 

Теглото на тенис ракетите е първото нещо, което един начинаещ тенисист трябва да изпробва и да свикне с него. При влизане в магазина повечето хора казват: “Искам най-леката, най-мощната ракета за тенис, която имате на разположение!”.

Тенис ракети обикновено тежат около 245 грама (много леки) или около 340 гр. (много тежки). Трябва да се опитате да изберете тегло, с което се чувствате комфортно. Ако изберете ракета, която е твърде лека или твърде тежка, може да има отрицателен ефект върху играта ви, или по-лошо да нараните някой.

Професионалните тенис ракети имат една точка около която те са балансирани. Тя се измерва от края на ракетата и обикновено варира от 290 мм до 360 мм в някои случаи. Тенис ракети с точка на балансиране над 330 mm се считат, че са с тежка глава.

Въпреки това зависи от личните предпочитания, но трябва да имате в предвид, че ракетите с тежки глави осигуряват повече мощност. Балансираните тенис ракети очевидно дават малко и от мощността и подвижността.

Тенис ракетите идват в широка гама от различни форми и размери. Главите средно са 95 до 104 кв.см., но има и големи 105 – 119 кв. см и малки до 80 кв. см. Има и супер гиганти, но по закон не може да надвишават 135 квадратни сантиметра.

Защо са толкова важни размери на главата? Ами колкото е по-голяма площта, толкова по-голям шанс да хванете топката. Които искат по-голям контрол и усещане за топката ще се нуждае от ракета с по-малък размер на главата.

В крайна сметка са обособени 5 размера тенис ракети и един нулев за начинаещи. При избора на нова тенис ракета е изключително важен и размера на дръжката. Това изключително много влияе на правилното хващане на ракетата.

Това си е направо цяла наука и не трябва да подхождате безотговорно към избора на тенис ракета, най-добре е да се обърнете към консултантите в магазина за да може после да се насладите на удоволствието от играта.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment