Как да изберем сватбена рокля?  Практически съвети

Най-накрая дойде моментът, в който можете да започнете да избирате своята булчинска рокля. За всяка жена определено е един от най-приятните елементи по време на подготовката за сватбата и тържеството. Най-накрая можете да изберете измежду хиляди модели, материали, цветове и стилове и да решите в кое творение ще кажете сакраменталното „да“. Вече писах как да се подготвим за посещение в салон за сватбени рокли . Днес е време да ви кажем как да изберете тази перфектна булчинска рокля.

Проверете роклята дали е удобна

Външният вид на роклята е важен, но не може да се поставя над комфорта. Не забравяйте, че ще прекарате няколко дълги часа в булчинската си рокля. Затова си струва да изберете рокля, в която ще се чувствате комфортно и движенията ви няма да бъдат ограничени. Закопчалка, която боли, дантела, която дразни кожата или прекалено стегнат корсет – това са само част от нещата, които ефективно могат да направят този красив ден неприятен за вас.

Когато пробвате сватбена рокля, опитайте се да се разходите малко, да се наведете, да танцувате и да седнете с нея. Само при тези дейности може да се окаже, че роклята е толкова неудобна, че да не можете да я носите цяла сватба. Ако искате да сте сигурни, че ще се чувствате удобно в дадено творение, отделете му момент и прекарайте известно време в него по време на пробите.

Съобразете роклята с фигурата

Правилната кройка на булчинската рокля може да подчертае предимствата на вашата фигура и да прикрие недостатъците, които не бихте искали да показвате. Важно е да изберете правилната кройка за вашата фигура. Струва си да пробвате няколко вида булчински рокли, за да определите коя ви стои най-добре.

Ако винаги сте си представяли, че ще отидете на сватбата с рокля тип русалка, а по време на пробите се оказа, че тази кройка никак не ви отива, не се отчайвайте. Можете да избирате от няколко кройки и една от тях със сигурност ще стои идеално на вашата фигура.

Приемете съвет… но не прекалено
Повечето бъдещи булки знаят точно за какво отиват в сватбения салон. Имайки предвид конкретен вид, цвят и дори модел на роклята, може да ви е трудно да погледнете с добро око на предложенията на консултантите от салона. Не забравяйте обаче, че сватбената рокля може да изглежда различно на снимките и на закачалката, отколкото на вас. Може би булчинската рокля, за която мечтаете от месеци, не е толкова ослепителна и много по-добър избор ще бъде предложението на консултант или близки, които са ходили с вас на пробите.

Бъдете отворени към различни предложения и пробвайте дори онези неща, които не ви убеждават на закачалката. Често се случва бъдещата булка да излезе от салона с нещо обратното на това, което е искала да облече в този ден, защото не е знаела, че ще изглежда толкова добре в него. Освен това по време на пробите можете да се почувствате като принцеса, така че си струва да пробвате поне няколко рокли, а не само една.

Дайте си малко време

Търсенето на булчинска рокля може да бъде дълъг процес. Понякога посещението в един салон не е достатъчно, така че не оставяйте търсенето си за последния момент. Най-добре е да отидете на пробни около 6 месеца преди сватбата , а в някои случаи и по-рано, ако искате роклята ви да бъде ушита от шивач. Разгледайте сватбените салони, също и онлайн магазините. В днешни дни можете да откриете Вашата рокля именно в сайт за дрехи. При нас в онлайн магазин Евиза разполагаме с разнообразие от модели, както за пищна сватба с много гости, така и за сватба в тесен семеен кръг.

Определете бюджета си

Без да знаете колко пари можете да похарчите за рокли, лесно е да натоварите сватбения си бюджет. Преди първото си посещение в салон за сватбени рокли, помислете колко можете да похарчите за вашето творение. Също така се опитайте да се придържате към тези договорености.

Познаването на бюджета, който можете да отделите за рокли, също ще ви улесни в търсенето. Можете предварително да отхвърлите опции, които са твърде скъпи. Консултант в салона или онлайн ще ви предложат решения, които можете да си позволите.

Заложете на качеството

Дори ако бюджетът ви за сватбени рокли не е твърде голям, не забравяйте да изберете качествени творения. Обърнете внимание на материята, от която е изработена булчинската рокля . Благодарение на това ще разберете дали се мачка лесно и дали кожата ви ще “диша” в дадено творение. Това е много важно по време на летните сватби. Няма нищо по-лошо от 30-градусова жега и творение от изкуствена материя, която не пропуска въздух. Обърнете внимание на детайлите. Ако в роклята се появят дантели, диаманти и други блестящи декорации, попитайте как са закрепени към роклята и вижте сами.

Надявам се, че благодарение на тези няколко практични съвета ще знаете как да изберете булчинска рокля. Посетете онлайн магазин evizabg.com и изберете сватбена рокля в която ще изглеждате, като знаменитост и център на красотата на най-важното събитие в живота си, каквото е вашата сватба.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment