Как да изберем подходящ цвят на интериорните врати?

След като сме избрали вече модела със съответния размер на крилото и касата идва ред и на избора на цвят. Колкото и лесно да Ви се струва, тази задача изобщо не е за подценяване. Добре е цветовете на вратите да си пасват с мебел в дома, подова настилка, дограма или цветовете на стените. Дали да бъдат в класически светли цветове или с авангардно тъмни нюанси? Ще Ви дадем няколко идеи, които смятаме, че ще бъдат във Ваше улеснение при избора.

Врати в светъл нюанс

Предимството на светлите тонове е, че създават усещането за по-голямо пространство. При помещения, които са потопени в по-тъмни пастелни тонове една врата с по-светъл цвят би внесла усещането за спокойствие, уют и лека романтична загадъчност .

Врати в тъмни нотки

Тъмните тонове са идеално решение за хора, които искат да изразят своята независимост и да подчертаят своята идентичност. Те биха били перфектен фон за постигане на желания от Вас контраст. Но все пак не бива да доминират в цялостната визия на помещението.

 

Вратата и подовата настилка

Преди всичко е добре да сте наясно каква подова настилка ще изберете. След това трябва да се спрете на цвят, като имайте предвид, че производителите на ламинат и теракот предлагат богат асортимент от цветове, които могат лесно да се съчетаят с цвета на вашите интериорни врати в София. Може да поискате мостра, която по-късно ще наложите към вратите и ще видите с кой цвят ще си пасне. Задължително първо сложете подовата настилка, независимо дали са плочки или ламинат, и след това викнете специалист да вземе размерите за вашите врати. В противен случай ще се наложи промяна в размера на крилото на интериорните врати. Обикновено трябва да се скаси с няколко сантиметра. Стандартно монтажните групи не носят такива инструменти и се налага вратата да бъде взета, после върната и съответно трябва да бъде монтирана в друг ден. Така се губят време и пари, и се създават доста напрегнати ситуации.

Най-важното е да се спрете на това, което ви харесва на вас самите, а не защото някой познат ви е посъветвал. Например да направите вратите червени само, защото това е най-актуалния цвят. Все пак ви е ще гледате тези врати дълги години и най-важното е да ви харесват. Естествено е добре да се консултирате и с хората, с които живеете заедно.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment