Как да изберем пердета за спалнята?

Как да изберем пердета за спалнята? Дом и семейство

Изборът на подходящи пердета може да изглежда сложен, но следвайки някои прости правила, стаята ви ще стане неузнаваема. Пердетата имат важна естетическа функция и са един от най-значимите аксесоари в спалнята. Те могат да дадат повече светлина, да осигурят отличен фон или да направят пространството да изглежда по-голямо.
С помощта на опитните консултанти от магазини за завеси и пердета Къртънс България ще ви дадем няколко прости съвети, за да изберете най-добрите завеси за вашата спалня.

Как да изберем пердета за спалнята?

Избор на цвят
Идеята на този аксесоар е да увеличи максимално интериорната декорация на вашата стая, така че един от ключовите аспекти е завесите да се хармонизират с интериора на вашия дом. Добра идея е при избора на пердета да използвате цветова палитра, която ще ви помогне да изберете най-подходящите нюанси. Трябва да намерите стил, който да съответства на цялостния декор на това наистина лично пространство. Ако вече имате завеси и просто искате да ги смените, ще трябва да сте много по-наясно с цветовете, които да използвате. Погледнете стаята си, стените, възглавниците и ще видите преобладаващия цветови диапазона. Това ще ви помогне да изберете нюанса на вашите пердета. Ако имате някакви съмнения, изберете неутралните цветове, с които никога не може да се сгреши.

Материята също е от значение
Платът е друг аспект, който трябва да имате предвид при избора на завеси и пердета за вашата спалня. Ако ги поставяте на слънчев прозорец, най-добрият избор са ленените, копринените или кадифените материали, тъй като те са много устойчиви на слънце и са издръжливи във времето.
Ако обаче искате стаята ви да е по-тъмна, можете да ограничите количеството светлина, която влиза, чрез по-дебели завеси. Бихте могли да изберете кадифена материя, която не позволява много проникване на слънчева светлина. Когато става въпрос за тъканта, препоръчително е да се провери нейния състав. Важно е също така да е била обработено с огнеустойчиво вещество, така че да не гори в случай на пожар.

Как да изберем пердета за спалнята?

Избор на подходящ размер
За да изберете най-добрите пердета за вашата спалня, ще трябва да помислите сериозно за необходимият ви размера. Преди да купите или поръчате завеси, премерете точно дължината и ширината, в зависимост от това къде искате да ги поставите. Вземете предвид, както ширината на прозореца, така и дължината, така че да покриете целия прозорец. Ако вашата стая е с ниски тавани и е малка, пердетата трябва да бъдат по-дълги и почти да достигат до пода – така пространството ще изглежда много по-голямо.

Грешки, които да избегнете при избора на пердета и завеси
Въпреки че цветът на пердетата трябва да е в хармония с декора на спалнята, той не трябва да е същия като този на леглата или мебелите. В противен случай стаята, в която спите, ще изглежда много по-малка и по-стресираща. Трябва също така да вземете предвид дебелината на тъканта, тъй като това ще ви помогне да внесете светлина в спалнята в по-голяма или по-малка степен.
Не правете грешката да слагате еднакви пердета в целия дом. Всяка стая е уникална и с определено приложение, затова трябва да я персонализирате. Кухнята например се нуждае от светлина, така че да можете да работите, както и от плат, който може да се пере по-често. В спалнята светлината може да е ограничена и да изберете тъкан, която се отличава със своята красота, а не с издръжливост и устойчивост.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment