Как да изберем най-стилните и модерни дамски рокли за 2022?

Стилни и модерни дамски рокли за 2022 г. от Ефреа. Дамска мода в стандартни и големи размери. Макси мода от България Блогове

Със затоплянето на времето все повече поглеждаме към роклите – стилни, красиви и елегантни. Как обаче да изберем най-подходящата според актуалните модни тенденции?

Цветовете

Всяка година от Институтът по цветовете към Pantone избират един цвят, който да доминира в дрехи, аксесоари, печатни издания, интериор. Ако през 2020 г. беше наситения син цвят, през 2021 г. бяха жизнерадостното жълто и неутралното сиво, най-модерният цвят за 2022 г. е лилавото Very Peri.

Без съмнение лилавите нюанси са любими на много дами на всяка възраст. Можете да изберете както едноцветна лилава рокля, така и рокля с принт в лилаво и да подсилите ефекта с подходящи грим, бижута, обувки, чанта, шалче и други аксесоари. 

Сред другите най-предпочитани цветове за рокли са класическото черно, нежното бяло за лятото, излъчващото топлина червено, както и роклите в по-дискретни и тъмни нюанси за офиса. 

Изберете принт според вкуса си – актуалния пепит, нежно каре или може би свеж десен на цветя?

Дължината

Дамски рокли с различна дължина от онлайн магазин Ефреа

Най-често се предлагат модели с дължина около и малко под коляното. Докъде ще Ви стига роклята зависи от ръста и затова ние в Ефреа предлагаме един модел рокля с 2 и дори 3 различни дължини. Разбира се, може да носите и рокли до глезена, а защо не и дълги рокли до земята? Те обикновено са предпочитани по време на летните жеги. Ако поводът и обстановката позволяват, можете да облечете ултра къси рокли или да комбинирате туника с клин.

Силуетите

Стилни дамски рокли с различни силуети - разкроени рокли, рокли по тялото, свободни рокли, рокли тип трапец

Тук няма строго правило. Изберете вталена рокля или прилепнала по тялото от силно еластична материя, ако имате добре изразена талия или ако се чувствате добре с подобна визия. Правите рокли са елегантни и едни от най-харесваните модели за офиса и в случаите, когато не държите да подчертавате фигурата си. Но ако промените решението си, винаги може да използвате колан за подчертаване на талията. Роклите с А – силует и тип трапец също са елегантни и нежно подчертават женствения силует, без да описват ханша. Друг много харесван модел са роклите, които са вталени в горната си част, а под талията се разкрояват. Роклите тип oversize придават допълнителен обем на тялото и въпреки, че може да са модерни в световен мащаб, не са предпочитани от повечето български жени.

Материите

Обикновено са съобразени според сезона. За по-топлите месеци са предпочитани памучните материи, лен и шифон, а за по-студените месеци смесени материи с вълна, кадифе, деним, плътни материи, а роклите са с хастар. 

Смесените материи от памук и полиестер също са предпочитани, защото не се мачкат толкова много, съхнат много по-бързо, а цветовете се запазват по-дълго. Доколко една рокля ще приляга към тялото зависи също и от количеството еластан (познат още като спандекс, ликра). Обикновено 2-3% дават доста добра еластичност. 

Размерите

Дамски рокли в стандартни и големи размери, макси мода, подходящи за едри и възрастни жени. Официални и ежедневни рокли в размери XL, 2XL, 3XL, 4XL от Efrea

Обикновено съществува разделение между дрехите в стандартни размери (S, M, L) и макси модата XL, 2XL, 3XL, 4XL и т.н. Дрехите с големи размери често са безформени, прекалено широки и скучни и се предполага, че са за по-възрастни хора. В Efrea не е така. Тук можете да намерите стотици модели дамски рокли, които са налични в размери от XS до 4XL. Т.е. роклята, която сте си харесали в размер от стандартната номерация като М е налична и в размер 2XL.Някои от материите не са толкова еластични и затова ние като производител на дамски дрехи използваме размери по Европейската номерация като в случая номер 40 и 42 отговарят на М. Вижте таблицата с размери на Efrea.

Цените

Ефреа е български производител на дамски дрехи в стандартни и големи размери. Въпреки че за големите размери дрехи са нужни значително по-големите количества плат, ние не ги продаваме по-скъпо и всеки модел, независимо от размера е с еднаква цена. Разбира се може да закупите много по-евтини дамски дрехи, и в частност рокли от разпродажбите, колективните оферти Бъди пръв, аукционите и дори да ги спечелите безплатно, ако участвате в томболите на Efrea

Вижте най-актуалните дамски рокли за 2022 в размери XS – 4XL в Efrea.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment