Как да изберем матрак?

1. Избягвайте да купувате матраци, направени от някоя от големите световни марки като Sealy, Simmons, Tempurpedic. Въпреки че те не са “лоши” матраци със сигурност можете да намерите подобни на по-ниска цена и с по-добри качества, направени от малки независими производители.

2. При покупка на матрак се водете от качеството на материалите, които са използвани за направата му, а не от марката. Всеки търговец трябва да бъде в състояние да ви каже точно това, което ви интересува за състава на матрака, а ако не може, то намерете друг.

3. Преди да тръгнете на оглед за матраци си направете таблица с няколко категории напр. „удобен, но скъп“, „неудобен“, „удобен“, „на добра цена“ и т.н.. Матраците, които най-много харесвате отнасяйте към съответната категория. Така ще бъде улеснен изборът ви.

4. Никога не купувайте матрак на “голяма продажба”. Качествените матраци са на разположение целогодишно и струват скъпо. Промоционалните цени от 30, 40, 50% или повече отстъпка са основен предупредителен знак, че тези матраци не са купувани и са купени от търговеца на в пъти по-ниска цена. Страхотни матраци можете да намерите на http://www.relax-matt.com/.

5. Когато тествате матрак е важно той да подкрепя гръбнака държейки го в права линия. Също така независимо дали е мек или твърд, трябва да чувствате комфортно на него. Експертите предупреждават, че матрак не се тества с пипане или сядане, а трябва да легнете на него за 5-10 минути.

6. Никога не купувайте матрак в същия ден когато избирате такъв. Много търговци използват утвърдени техники на продажба, които са предназначени за предотвратяване на смислени сравнения и възражения на купувача и дори и да не ви се вярва тези техники могат да ви подтикнат към моментна покупка. Изберете матрака който желаете и го купете на другия ден!

7. Знайте, че матрака който в крайна сметка сте избрали да закупите е този, който искате. Не позволявайте на странични фактори като гаранция или доставка да променят първоначалното ви окончателно решение.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment