Как да изберем матрак за бебето

Матракът за новородено има решаваща роля за правилното развитие.

При избора на такъв се, че има плътност, гладък е и плосък. Не позволявайте бебето да спи на меки повърхност, която може да увреди гръбначния стълб.

Матраци за бебета

Сън като в приказни облаци. Когато на света се появи новородено, то спи по 20 часа на денонощие. Най-малките спят 16 и 18 часа, а по-големите бебета спят 14 до 16. Сънят за деца между 3 и 5 годинки е в рамките на 9-10 часа. Според учените здравословният сън зависи, както от средата на отглеждане, така и от условията на леглото. За най-важна предпоставка за добър сън е подходящият матрак.

Купуването легла е също толкова важно за дете, както и при възрастен. Изборът на правилен матрак е вашите матраци ! В процеса на отглеждане на деца се оформят всички важни органи. От особено значение е въпросът: как да изберем матрак за новородено. Не бива да забравяме и факта, че повечето време бебетата прекарват в легнало положение. Обикновено, изборът на продукт се прави за дете на 2-3 години. Критериите за подбор са той да е Екологично чист. При избора на модел с пружина, вниманието трябва да се фокусира върху пълнежа. Такъв трябва да бъде естествен и противоалергичен.

Всеки един матрак, трябва да има горното покритие и плътен слой. Без него фондацията бързо претърпява деформация;

Твърдост – излишно е да се споменава, че за детето не е желателно матракът да бъде мек. Ето защо не е подходящ модел безпружини матраци, пълни с пяна. Ако не знаете как точно да изберете, то вземете двупосочен модел. Едната страна на този продукт е изработена от кокосови влакна, които са предназначени за новородени. Другата страна е направена от по-мек материал, който е предназначен за деца над една година;

Въздушна пропускливост, с цел да не се натрупва влага в матрака, повърхността допринася през нея да премине въздух. Ето защо, латексови продукти с естествен каучук, не са подходящи за деца. При избора на спално бельо за новороденото, младите родители се питат какъв размер на матрак да изберем.

Матраците за бебета трябва да се обърне внимание и на други критерии, като например:

  1. Размер – размерът на леглото и размерът на матрака трябва да са съобразени. Матракът е трябва да приляга идеално в рамката на леглото. Не трябва да остават видими пролуки. Това може лесно да пробвате и като поставите пръст между рамката и матрака.
  2. Умерено твърд матрак – меките матраци изглеждат добри на външност, но за най-малките бебета не са подходящи. Новородените, които не могат самостоятелно да държат главичките си изправени е най-добре да спят на твърд матрак. За да разберете каква е твърдостта на детския матрак, леко натиснете матрака надолу и вижте колко сила му е нужна, за да потъне. При по-голямо съпротивление и твърдостта на матрака се покачва.
  3. Покритие – многопластовите покрития са по-издръжливи. По право бебешките матраци имат антимикробен слой, който изолира появата на микроби при замърсяване. Добре е пи покупката му да се провери повърхността. Ако на места има процепи или дупки, то малко вероятно е да има дълъг живот.
  4. Цена – бебешките матраци http://sleepshop.bg/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5-%D0%9D%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0_35 с естествени материали и антиалергично действие са по-скъпи. Цената обаче им е оправдана.
  5. Важни са и отворите – те позволяват на матрака да диша, предпазват го от деформиране. Това е важно при децата, които така и така, често ползват матрака-легло за трамплин.

При избор на матрак за дете, което вече може да стои на краката си, трябва да се мисли за модел с височина на продукта. Такъв ще намали риска от самостоятелно изправяне върху леглото и евентуално падане.

Дизайнерите препоръчват като избирате матрак за стаята на бебето, да съобразите с интериора, стила на помещението. Всичко това допринася за максимален сън, а защитата на помещението, както пред деня, така и през нощта също трябва да е гарантирана за най-малките.

Днес на пазара има разнообразие от устройства за сън и модели, различни по размер, височина, твърдостта, вид пълнеж, дизайн, максимално натоварване за единично легло и други фактори, които често объркат родителите. Съобразяване на по-горе изброените характеристики ще отведе до правилният избор.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment