Как да изберем маратонки online за спорт

Какви маратонки online да избираме е един от често задаваните въпроси, особено ако сте начинаещи в занаята. Какви видове маратонки има и как да съчетаем с активността и дисциплината, за които смятаме да ги ползваме, научете сега:

Обувки за бягане

В случая избора на маратонки е от голямо значение. Предвид факта, че ходилата носят не само цялата тежест на тялото, те трябва да създават максимален комфорт, амортизация, гъвкавост, защита и стил.

Съвети:

Нови обувки не трябва да са тесни. Бъдете сигурни, че може да движите пръстите си. Те се нуждаят от пряк свободен достъп.

Обувките за бягане не трябва да са стари. Износените обувки не са функционални и могат да причинят травми.

Добрите обувки могат да се видят от далеч. Нови обувки трябва да са с добър обхват на краката. Препоръчително е да се мерят обувки в края на деня или след средата на обучение, защото това е моментът, когато стъпалото е в нормален размер.

Не взимайте ниско качество на обувки. Изберете доверени производители, които са се доказали като професионалисти. Евтините обувки може значително да навредят на здравето.

Работещи за тичане са маратонките, които вече са разгазени. Минимум 2-4 седмици правете тренировки за разгазването им в домашни условия.

Избирайте старателно и винаги мерете спортната обувка върху спортни чорапи. Те осигуряват окончателната настройка на краката.

Препоръчително е един чифт обувки да не се ползва повече от 3-4 последователни тренировки.

Обувки в залата

Този вид маратонки трябва да придържат глезена при множеството движения. Такива често са снабдени с допълнителна подметка в предната част на стъпалото. За да е още по-лесно всяко движение тези маратонки трябва да са леки и удобни.

Обувки за тенис зала или корд

Тенисът е динамична игра и независимо дали се тренира на открито или в зала предполага много маневреност и бързи движения с краката. Ето, защо е важно маратонките за тенис да са различни и изцяло съобразени с настилката, по която се играе. Подметките им трябва да предотвратяват всякакво пързаляне и плъзгане.

Обувки за туризъм

Те са съчетание от всички качества за една спортна обувки подходяща за път. Трябва се адаптират към различните условия, в това число дълъг преход, пресичане на реки, скално катерене, колоездене и пр. Материалът за изработка на обувката трябва да е водоустойчива и дишаща материя. Такава трябва да създава максимални условия за комфорт, а подметката да е антиабразивна, подходяща за всякакви терени.

Споменатите видове обувки са само част това, което може да се открие в спортните магазини, в това число маратонки online. Всеки модел, марка и вид притежава характеристики, съобразени с известни изисквания към дадена спортна дисциплина.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment