Как да изберем интериорни врати?

Дом и семейство

Във времето, в което живеем има голямо разнообразие от всякакви продукти на пазара. Благодарение на отворените международни пазари, човек може много по-лесно да стигне до по-качествена стока или проста нещо различно като дизайн, от предлаганото, в държавата, в която живее. Същото е и с вратите. В тази статия ще прочетете как да разберем кои са най- подходящите.

На първо място трябва да изберете подходящата фирма, която да ви осигурява монтаж, доставка и разбира се гаранция на изделието. Липсата на гаранция трябва да ви бъде като червена лампичка, сигнализираща, че нещо не е наред. След това разберете какви са цените на различните врати и имайте в предвид, че това е инвестиция в дългосрочен план. Не рискувайте за да спестите 20-30 лева да имате после главоболия с подмяна. Доста често за тази дребна сума, разликата в качеството е огромно, може да стигне до 5 години разлика във времето за експлоатация. Едвали ще искате да сменяте врати на всеки 4-5 години.

Трябва да съобразите и това, че Вашите интериорни врати са част от декорацията на дома, офиса, заведението или офиса. Натуралните дървесни цветове създават уютна атмосфера. Тъмните внасят аристократично усещане, а с по-нестандартните разцветки може да модернизирате интериора. Има голямо разнообразие от материали, цветове и дизайни за създаване на максимален уют. Не слушайте другите хора, спрете се на това, което ви „хваща окото”. Все пак вие ще ги гледате всеки ден.

Ако се спрете на врати изработени от HDF плоскости трябва да знаете, че това е висок клас пресована дървесина, издръжлива на удар. Обикновено този тип врати са подсилени с уребрение и масивна рамка. За този вид материал е писано много, но най–важното е , че е здрав и гарантира стилен завършек на жилището. Също така HDF плоскостите могат да бъдат „облечени” с различни материали – PVC фолио и ламинат например.

Задължително трябва да се вземе под внимание и монтажа. Вратата ще е качествена ако е монтирана правилно. Некачествения монтаж може да доведе до проблеми с шумоизолацията, топлоизолацията, устойчивостта и други. Може да провисне крилото, да се нарани подовата настилка. Или чисто естетически да не ви допадне. И най-красивата врата монтиране погрешно ще изгуби блясъка си.

Вашите врати могат да се отварят навън, навътре или да се плъзгат. Всичко зависи от вас. Всеки един вид отваряне е индивидуално и може да ви бъдат обяснени подробно всички възможности. Просто отидете на място в офис, едни квалифицирани служители ще ви насочат с лекота.

Ако сте закупили жилище в нова кооперация се уверете, че в помещенията не е прекалено влажно, че стените и подовете са сух и чак тогава започнете с монтажа.

Това бяха нашите съвети за избор на интериорни врати. В заключение можем да добавим, че при избор на врати е добре да са съчетани цветово с настилките и цвета на стените.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment