Как да избера най-добрата електронна везна?

Изборът на най-добрата електронна везна става все по-труден, тъй като все повече и повече технологии биват вграждани в тези ценни устройства. Това е не е само въпрос на избора на най-добрите показатели в рамките на ценовия диапазон, но от значение и въпроса относно точността на електронните везни.

Както при повечето стоки в България, така и при предлаганите електронни везни ценовият диапазон е изключително широк и везна от един и същ производител и един и същ модел може да бъде видяна да се предлага от търговци с десетки левове разлика в цента.

Масово се лансира обема от функции на съответната везна, а не нейната точност!

Един от аспектите на електронната везна, който не трябва да се игнорира е показателят за максимално натоварване. За разликата от максимално натоварване при друг вид техника, при този тип везни трябва препоръките да се спазват абсолютно точно. Сигурно е, че при претоварване на която и да е електронна везна над допустимата максимална граница тя ще бъде повредена.

Електронните везни от различни производители се различават значително в точността на измерването. Някои електронни везни правят много големи стъпки, например на всеки половин килограм точността се разминава с 0.2 кг, докато други електронни везни са по-прецизни, дори и при изчисляване на теглото до втория знак след десетичната запетая.

Точността на електронната везна, която търсите не винаги е от съществено значение – ако ще ползвате устройството за теглене на много тежки товари, тогава малко разминаване не е от значение.

От друга страна, ако търсите везна, за установяване теглото на леки продукти, съставки, то тогава и малко разминаване е от значение  и е недопустимо.

Ако спортувате активно или сте на диета, изборът на правилен кантар ще повиши вашата прецизност!

Повечето електронни везни показват индекс на телесна маса (ИТМ) на потребителя – то е лесно за измерване, т.к. се вземат под внимание данните за височината, които можете да посочите. На база на височината и установеното тегло, на база на формула се определя и индекса на телесната маса.

При най-новите модели електронни кантари дори функционално са включени и стойности за мазнините в тялото, нива на хидратация нива и препоръчителен дневен прием на калории. Тази информация сама по себе си няма да ви направи по-слаби или по-издържливи, но предоставя ценна обратна връзка за моментното ви състояние. Разбира се, другото зависи от от вас!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment