Как да инсталирате централно отопление

Инсталиране на централно отопление е трудна работа и процес, който изисква внимателно планиране и правилно разбиране на необходимите материали. Въпреки че е възможно да се извърши голяма част от инсталирането на централно отопление, като например избор на котела и радиатори, полагането на тръбите и дори инсталирането на системата за контрол, ще трябва да се извърши от сертифициран изпълнител за свързване на котела с доставките на газ и цялата система. След изпълнението на това трябва да се види дали е безопасно да се използва и ако това действително е така, то отоплението на жилището ще е готово. Следващите стъпки ще ви покажете как да инсталирате централно отопление на базата на газов котел.

Направете изследвания на оборудването, което искате да използвате, за да инсталирате централно отопление в дома. Ако се налагат услуги по извозване на отпадъци потърсете фирма.

Изберете газов котел, който е достатъчно голям, за отопление на дома и топла вода на мивките и ваната. Избор на котел, който е твърде голям и ще доведе до по-високи месечни разходи, дължащи се на загуба на топлина от котела.

Изберете радиатори, които предлагат необходимата топлинна мощност докато допълват интериора на дома ви. Най-ефективните видове радиатори излъчват топлина във въздуха.

Изберете система за контрол, която идва с ясни инструкции за монтаж. Ако не сте сигурни, че е достатъчно ясно, обадете се на производителя и поискайте подробно описание на процеса на инсталиране.

Газови котли и радиатори включват спецификации за топлинна мощност. Уверете се, че сте избрали части, които се добавят към общата топлинна мощност, която е подходяща за вашия дом.

При оценяване на необходимата отоплителна мощност, не забравяйте да вземете предвид, че прозорците, вратите и външни стени имат хлабава топлинна връзка в по-студените сезони.

Създайте карта на централната отоплителна система, която искате да инсталирате. Това ще служи като проект за инсталиране на всички отделни части.

Планирайте да инсталирате вашия бойлер на място в дома си, което дава възможност за лесно свързване към тръбите за вода, както и тръбопроводи с газ и предлага вентилационна шахта на покрива.

При избор на това къде да се инсталират радиатори е важно да се отбележи, че повечето радиатори са монтирани под прозорците срещу загуба на топлина през прозореца. Въпреки това, ако вашите прозорци достигат до пода, пускат радиаторите, прилежащи към прозореца за най-ефективен контрол на топлината.

Планирайте да положи тръбите или по стените или под пода. Ако започнете да ги слагате по пода, се уверете, че ще бъдат на безопасни места, където няма да са засегнати от пирони при полагане на настилката.

Купете всички необходими части, за да инсталирате централно отопление.

Инсталиране на радиаторите трябва да бъде около 4 до 6 инча (10 до 15 см) от пода до мястото за клапаните и до тръбите, което да дава възможност за почистване. Инсталирайте клапан върху връзката на потока и щит за заключване на връзката на връщане. Това позволява да се регулира дебита на водата.

Поставете тръбите от радиаторите и крана на котела. Може да се наложи да използвате медни тръби или компресия или капилярни стави. Уверете се, че тръбите имат отдушник на радиаторите, за да се избегнат въздушни шлюзове и неправилно функциониране на системата.

Изгасете водата и газа, по време на инсталиране на котела. Отново, следвайте всички инструкции на производителя.

Централната отоплителна система позволява на всеки радиатор пълнене с вода. Активирайте отоплителната помпа и отново отдушник на системата. След това преминете към котела и балансирайте потока на топла вода за всеки радиатор с помощта заключване с щит клапани.

Научете повече за това как да наемете професионален екип около почистване след цялото инсталиране.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment