Изработка на лого – малки трикове за успех!

June 25, 2016 | Автор: | Публикувано в Интернет, Маркетинг, Услуги

Изработка на лого за компания, като клиент е трудоемка задача, независимо от лесния и изглед. Добрият дизайнер на лого никога не разчита прекалено много на модата и на теченията в нея. За целите на уникалния лого дизайн и изработката на функционално лого си има правила и трикове, които не всеки умее да приложи в практиката. Ето и няколко важни трика при изработката на фирмено лого, които работят, стига да знаете как да ги използвате.

Онлайн проучване

Онлайн проучването е важна част от създаването на лого дизайна. То може да ви информира, как се движите с дизайна си. Дали той е иновативен или по-скоро наподобяващ. Разглеждайки онлайн поне 10 лога подобни по смисъл на вашата идея, които работят и такива, които не, ви дава възможност да определите ясно, в правилната посока ли се движите с проекта си?

Скициране

Изработка на лого и дизайна му, както и другите арт дисциплини, изискват скици. По-големия брой скици, означава по-голяма вероятност да намерите, точно правилната концепция, която приляга на дадена компания и логото й. Понякога скици направени за предишно изпълнявани проекти ви дават идеи и могат да ви служат, като отправна точка.

Потопете се в бранда, за който изработвате лого!

Думата, потопете, дори и да звучи доста преносно, означава именно това – да се потопите изцяло в значението, дейността, целите, функциите и всекидневието на бранда, за който логото е предназначено. Едва ли беглата представа за него, би ви инспирирала и би ви донесла креативни идеи. Но запознаването именно с дълбочината на мисията и посланието на даден бранд, би родило нещо уникално и функционално.

Проучете аудиторията.

Изработка на лого е процес, свързан с комуникация на компанията и бранда й, с клиентите им. Логото не е просто едно красиво и изчистено изображение. То носи силно послание, развива за марката комуникативен канал с аудиторията. В такъв случай, напълно логично е да проучите при създаването на лого за компания, каква е аудиторията, която ще се срещне с новосъздаденото ви творение. Мисленето и поведението на аудиторията е много важно. То ще ви помогне да вникнете по-дълбоко в смисъла на марката и да я погледнете през очите на клиентелата й.

Учете се от другите без да копирате клишета.

Определено има доста дизайнери и лога на компании, от които можете да научите много за добрата изработка на лого. Много тънка е границата, обаче от информирането и изучаването, до копирането и ползването на цели елементи. Много пагубно за дизайна на едно лого е директното копиране, ако то е на клишета особено. Затова внимавайте, когато проучвате и се информирате за работата на другите! Неусетно може да се окаже, че без дори да усетите сте копирали нещо, което ви е допаднало

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.