Изработка на фирмено лого

August 8, 2016 | Автор: | Публикувано в Интернет, Маркетинг, Услуги

Изработка на фирмено лого за една компания е необходимост. Въпреки противното мнение, че логото не е необходимо на малките и средни фирми, това съвсем не е така. Да вземем за пример един малък цветарски магазин или ресторант. Какво, ако имат лого ще кажете, ами много? Вмъкването на логото в опаковката на букетите и кошниците, отпечатването му на салфетки на ресторанта, на покривки и на фирмената табела, прави бизнеса разпознаваем, придава му образ. Без образ, колкото и добри да са фирмените ви умения и управленчески качества, няма да ви разпознаят. Замисляли ли сте се, колко клиенти би ви донесло едно лого, според последни данни от статистики, които не са новост – много. Изработката на фирмено лого е създаването на идентичност. Тя показва отношение към бизнеса ви и към клиентите, сериозно отношение към детайла и глобалното в един бизнес. Стремеж към уникалност и постигане на повече. Кой знае и кой може да отговори на въпроса, дали една фирма прави логото си известно и разпознаваемо или обратното логото фирмата? Което и да е важното е, че логото работи, а не е статично и безпредметно изображение, празна визуализация на знак, буква и картинка. Когато мислите за даден бранд, кое първо изниква в главата ви името му или логото? Вероятно логото. Някак си човешкия мозък запомня машинално изображението и после в съзнанието му изниква текста и името, в последствие. Дори логото да е представено изображение на името, някаква негова визуализация, то вече не е текст, не е поредица от букви и ние го запомняме веднага, стига да ни впечатли!

Къде да поръчате изработка на фирмено лого?

Този въпрос едва ли ви тревожи много, но трябва. Добре е логото на фирмата ви да е изработено професионално. Странно е, как бизнеса отделя милиони за инвестиции, за канцеларски материали, за мебели и кафе, а се скъпи за изработката на едно такова важно нещо, като логото си. Професионално изработеното лого си личи и определено си заслужава. Професионалните лого дизайнери не вземат милиони, защо да оставите изработката на лицето си в ръцете на не професионален човек? Защо да натоварите с тази задача нищо не отбиращ от персонала си служител, за да спестите? Няма смисъл да пестите от нещо, което в последствие ще ви донесе хиляди годишно! Няма спор професионалния лого дизайн на фирмено лого е най-доброто решение, което може да вземете.

Как да използвате логото си?

Отговорът на този въпрос, навярно ви се струва очеваден, но не е. Използвайте логото си креативно! Звучи, отвлечено и някак странно, за едно толкова концентрирано и изчистено нещо, като логото, но не е. Ако излезете извън стандарта, извън куба на очевадното, ще видите колко много нестандартни приложения има едно лого, за даден бизнес и марка. Именно в прилагането на нещо толкова стандартно на пръв поглед, за целите на нестандартното е уловката. Нека кажем така, не нестандартното име прави един човек интересен, а действията му. По същия начин не нестандартно изглеждащото лого, го прави интересно, а нестандартното му приложение…

Изработка на фирмено лого, освен задължително действие е и креативно решение за бизнеса ви!

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.