Измества ли услугата рент а кар собствените автомобили

Измества ли услугата рент-а-кар собствените автомобили Авто-мото свят

В наши дни удоволствието да притежавате собствена кола вероятно започва да ви изглежда все по-скъпо. Мнозина се отказват от тази екстра, особено ако живеят в централните райони на някой от големите градове.

Столицата е типичен пример за населено място, където в последните години е много трудно да се поддържа автомобил, особено ако живеете някъде в центъра, а вече все повече и извън него.

Гаражите гонят цените на апартаментите, паркоместата не достигат, дори и ако отидете някъде с кола е почти невъзможно да намерите място, на което да я паркирате.

Разходите по возилата стават все по-високи, още повече, че в България масово се карат автомобили, каквито не биха били допуснати по пътищата на повечето други европейски страни, което налага да се правят постоянни ремонти.

Рент-а-кар услугата е все по-достъпна

На фона на всичко това, рент-а-кар е все по-достъпна услуга. Цените стават все по-ниски, хората все по-често се отказват от собствените си коли и при нужда наемат автомобил за колкото време им трябва.

Постоянно се правят отстъпки и промоции. Вече не е нужно да имате кредитна карта, а кола можете да наемете и с обикновена дебитна карта. Цените падат, предлагат се все по-атрактивни автомобили и условията постоянно се либерализират.

Много хора с лични коли също ползват рент-а-кар

Освен това, много хора, които по принцип си имат свой личен автомобил, понякога се нуждаят от различен тип превозно средство, с който да изпълнят някаква конкретна задача от личен или професионален характер.

Това може да се наложи по различни поводи, като например за транспортиране на вещи, за посещение на местност, която изисква автомобил с висока проходимост и други подобни.

В тази графа попадат и абитуриентските балове, при които много хора наемат луксозни или пък спортни автомобили, с които да предизвикат определена реакция и ефект при появяването си. 

Кое е по-изгодно – рент-а-кар или собствена кола

Тук отговорът е доста елементарен. Ако ви се налага да ползвате автомобила си ежедневно и ако наистина се нуждаете от него постоянно, тогава личният автомобил е вариантът за вас.

Ако, обаче, ползвате автомобила си рядко, живеете в синя или зелена зона, работите из центъра и имате нужда от кола, с която от време на време да излезете от града, тогава рент-а-кар е по-добрата опция за вас (разгледайте на СпидиКарс).

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment