Издават ли ни обувките

Дрехите и обувките са част от външния ни вид и до някаква степен показват нащата същност. Именно само по обувките можем да анализираме някой човек, да разберем какъв е характера му или какви са пристрастията му например.

Знаете ли какви са били едни от първите дамски обувки? Доста интересни, никога не бихте се сетили. Били са направени от палмови влакна и палмова кора, по тях е имало дори и свитъци от папируси. Приличали са на сандали, от които били превилегировани само богаташите в обществото. Някои от тези обувки се украсявали доста богато, за да изтъкнат социалния статус на притежателя им. На други пък са били нарисувани на подошвите враговете на притежателя, за да можели да ги „стъпчят”, когато ходели.

В древността обувките са показвали социалния статус и положението на човека в обществото. Днес обаче обувките са освен средство за обличане, те са признак на добър вкус, индивидуалност и моден аксесоар.

Ако жената предпочита обувки с по- ниско квадратно или кръгло токче това показва, че тя иска да успее на всяка цена и във всяка област. Такава жена прави всичко възможно, за да постигне мечтите си, за нея няма невъзможни цели, а само неизпълнени все още.

Ако жената пък харесва високи и остри дамски обувки, това означава, че тя знае ценатта си и никога не се отказва, независимо от трудностите. Такава жена иска винаги да е център на внимание и се стрми да засенчва конкурентките си не само с убийствен стил на обличане.

Разбира се, не трябва да вярвате на всичко дословно, защото това не е някаква точна наука, а анализи на психолози. Плюс това има толкова много жени хамелеони, които постоянно експериментират с външния си вид. Може би познавате някоя такава, която вчера е била супер неглиже в скъсаните си дънки и разрошените си коси, а днес е с нова прическа и е облечена строго официално.

Вижте повече на: http://e-obuvki.com/

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment