Изборът на правилното LED захранване за осветление

Устройствата за LED захранване и осветление имат определени изисквания за мощността на веригата. Те са различни от традиционните източници на захранване, които осигуряват по веригата да потече 240V променлив ток. Именно това е причината в системите, които служат за снабдяване на светодиоди, да се инсталира устройство за LED захранване.

Устройствата, които се използват за LED захранване, могат да се срещнат и под термините драйвери или трансформатори. Най-важното при избора на тези устройства е потребителят да се съобрази с изискванията, които има осветлението.

От какво LED захранване имате нужда?

Устройствата за LED захранване могат да бъдат в много размери, модели и форми. Оттук може да се направи заключението, че не всяко от тях може да се приложи към проектите на потребителите. При избора на драйверите се вземат под внимание неща, като електрическата мрежа и размера на осветлението на лентата. От гледна точка на този параметър има два вида трансформатори. Единият е т. нар. „plug and play”, а другият е мрежово готов.

Благодарение на устройството на LED захранването, може да се осигурят подходящите мощност и напрежение, които са необходими за функционирането на светодиодното осветление. Производителите са разработили разновидността на устройството „plug and play” с цел да се улесни инсталацията. С други думи, всеки, който не е експерт, може да се справи с монтирането на трансформатора. Конекторите са пригодени за включване, което ще ви отнеме не повече от 20 секунди.

Естествено, онези, които вече успешно са се справяли с подобни проекти и в миналото, могат да са се ориентират и към мрежово готовите устройства за LED захранване. Тази разновидност на устройството може да се включи директно към системата за осветление. Потребителите, които се спрат на устройство, което има рейтинг IP67, дори могат да го използват при променливи атмосферни устройства.

Използваните мерни единици

Познаването на типовете устройства Викиват LED захранване е много важно. Освен това, потребителите трябва да са на ясно и с мерните единици, които се използват в този дял. Размерът на устройството за захранване се измерва във ватове. Той трябва да съответства на консумацията на мощност, която се изисква от светодиодните светлини.

Естествено, има много начини, по които да достигнете до числата, които са ви необходими. Можете да използвате елементарна формула, за да извършите изчисленията.

Например, ако имате намерение да използвате около 10 метра светодиодна лента, която изисква осем вата мощност на всеки метър, пълното натоварване ще бъде 10 х 8 = 80 вата. Не забравяйте, че възможностите, които идват с използването на LED захранване, са практически неограничени. Потребителите, които има повече познания за електрическите вериги, са в състояние да захранват повече от една светодиодна лента само с едно устройство за трансформиране на електроенергията.

Изборът на LED захранване не е лесна работа. В повечето случаи, потребителите трябва да проведат някои задълбочени проучвания на пазара. Производителите и дистрибуторите, които са в търговската мрежа, са наистина много. Има няколко начина да разберете кои предоставят най-качествени продукти от този вид. Обикновено производителите и дистрибуторите, които са уверени в дълголетието на своя продукт, имат фирмената политика да предоставят гаранция на потребителите. Това е една допълнителна застраховка на парите, които всеки мисли да инвестира в по-качествено осветление.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment