Избор на заключваща система за блиндирана врата

image001   Ключалките на блиндираните врати са това, за което хората мислят преди да вземат решение за подмяна на самата врата. Избирайки нова врата, те се замислят за нивото на сигурност, което им е необходимо, за да предпазят дома си от крадци. Именно поради тази причина всички се насочват към блиндираните врати, с които се надяват да защитят входа на своето жилище, който е слабо място, понеже повечето кражби стават именно през него.

Най-добрият начин за избор на заключваща система е, като погледнем през погледа на крадците. Те предпочитат да влязат в дома през вратата, защото това е по-бързия и лесен начин. Резултатите показват, че ключалките с високо качество могат да спрат взломаджиите. Много от тях казват, че виждайки качествени заключващи системи на блиндирани врати, може да се откажат и да продължат към следващия дом, който се надяват да е по-слабо защитен. Затова изборът на сигурна система на заключване е на първо място при избора на блиндирана врата.

Като цяло, заключващите системи за блиндирани врати се делят на механични и електромеханични. Разликата между тях е, че механичните имат патрон в тях и се отключват с механичен ключ, както и че мястото, където е монтирана бравата е видимо за крадците. Електромеханичните брави нямат видима част и се отключват чрез електронен четец, което ги прави много по-сигурни и трудни за крадците, защото на практика те нямат никакъв досег с тях. При избора на една от двете заключващи системи е важно да обърнем внимание на здравината и устойчивостта ѝ, както и материала, от който е изработена бравата. Тъй като има случаи, при които бравите много лесно се огъват или чупят, и не издържат, ако даден крадец ги напъне малко.

При механичното заключване е от изключително значение да се забележи колко навън излизат шиповете. Това може да гарантира, че при натиск те ще са достатъчно навътре, за да издържат. Друг важен елемент при избора на механично заключване е каква ще бъде ключалката и ключа. Биват универсални и касови, като разликата между двата вида е в типа на ключа и съответно сигурността му. При универсалните ключалки лесно може да се замени само патрона, докато при касовите брави ключалката е свързана със заключващия механизъм и е необходимо да се подмени цялата брава.

Предимствата на електромеханичното заключване са във високата надеждност, удобство, контрол на достъпа и високата устойчивост от вандали. Заключването при тях може да се осъществи чрез карта, ключодържател или ключ, а управлението става чрез код или електронен ключ. Инсталацията на такъв тип заключваща система е много скъпа, затова е необходимо този разход  да бъде оправдан. Ако не разполагате с голям бюджет, можете да изберете стандартна заключваща система, която също може да бъде много надеждна, стига да намерите добър и качествен модел. Правилният монтаж също е от голямо значение. Преди да закупите заключваща система за вашата блиндирана врата, се уверете, че тя е съвместима с нея!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment