Избор на техника за офиса

Как да изберем най-добрата техника за офиса?

 офис техникаПо-голямата част от времето си прекарвате във вашия офис. Точно заради това и трябва да осигурите на вас и на вашите служители максимален комфорт по време на работа и най-добрата офис техника, с което да увеличите и продуктивността на фирмата си.

Лаптопът е едно от най-важните неща във всеки офис. Най-подходящите преносими компютри за работа са произведени от топ марките в света като DELL, HP, Lenovo, Acer, ASUS, SONY, Toshiba. Някои хора предпочитат и продуктите на Аpple. Когато става въпрос за работен лаптоп, обърнете внимание на техническите характеристики. За офиса си изберете такъв с по-голям диагонал на екрана – 17 и повече инча, защото по-големият екран ще ви осигури повече комфорт при по-продължителна работа с програми за графичен дизайн и текст. Ако се занимавате с обработването на тежки графични файлове ще ви трябва и по-мощен процесор, където Intel e добро решение. RAM паметта не е толкова съществен фактор, ако използвате лаптопа само за работа с Word, например, или пък за сърфиране в Интернет. Ако работата ви е свързана с графичен дизайн, тогава е добре паметта да е от 4GB нагоре. Може да разгледате модели като HP EliteBook 840, DELL Inspiron 5558, Toshiba Satellite S50-B-150 и други.

Много хора предпочитат да работят на настолен компютър. Тук разнообразието от марки и модели също е голямо. Сред по-добрите предложения отново са на утвърдените вече марки като Acer, Lenovo, DELL, ASUS, HP и други. Някои от подходящите за работа модели компютри са: PC Acer PREDATOR G3-605, DELL OptiPlex 7020 SF, HP ProDesk 400 G2 MT 180W и т.н. Изборът преди всичко зависи от вашите нужди и предпочитания.

Добрият монитор също има значение за удобството и комфорта ви по време на работа. DELL P2815Q, Phillips 24 WLED IPS Clinical monitor, LG  22MT55D-PZ са част от по-добрите предложения, но тук трябва да се съобразите с вашите предпочитания по отношение на дизайна и други фактори влияещи при избора на монитор.

Принтерите и скенерите са също толкова необходими за протичането на работния процес. Лазерните принтери отпечатват текста или графиката по-бързо, отколкото мастилено-струените принтери, така че са по-подходящи за офиса. Лазерният принтер е част от стандартното офис оборудване в цял свят. Предимствата му са простотата на лазерната технология и възможността й за развитие. Производителите на печатна техника създават и мултифункционални устройства, така че да съвместяват няколко функции в едно – скенер, принтер и копир, най-често. За скенера и копира характеристиките са почти идентични с тези на принтера – качество в резолюцията и скорост. Сред принтерите може да разгледате HP Officejet Pro X451dw Printer, HP Officejet 100 Mobile Printer и други. Скенери, на които да обърнете внимание са Canon Document Reader C130, HP Scanjet 5590P – L1912A и т.н.

Още техника за офиса може да намерите на страниците на kaymu.bg

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment