Избор на спално бельо

Спалното бельо е една много важна част от вашия комфорт и уют за вашия сън и почивка. Има хиляди материи между които трябва да изберем, повечето материи са изкуствени които не са предпочитане, защото доста запарват. Спалното бельо с добро качество може значително да допринесе за добрия сън на човек. Обикновено спалното бельо е последното нещо, което виждаме края на деня и първото, което виждаме рано сутрин. Правилното спално бельо често е въпрос на личен избор. При избора на перфектното спално бельо е необходимо да се отчетат вида материя, начина на изтъкаване, броят нишки и цвета. Едни от най-предпочитаните материи за спално бельо са памучен сатен и ранфорс .

Памучния сатен е съставен от 100% памук, има повече нишки по повърхността, от колкото от долу, което му придава гладкост и фина лъскавина. Няма общо с предлаганите на българския пазар сатенени чаршафи на ниски цени, които са реално от полиестер. По-малко устойчив в сравнение с другите материи. Сатенената сплитка има повече нишки от-горе, от колкото от долу, което я прави по-мека и нежна при допир, но и по-слаба. Памучният сатен е тъкан, която е от най-висша класа, а спално бельо от памучен сатен се отличава с нежна мекота и впечатляващ, неповторим блясък. Чудесната мекота и блясък придаващи са тъканта луксозен вид и неповторимо усещане при допир се получават в резултат на уникална технология на тъкане – 4/1 (сплитка).

Ранфорс е тъкан с матово покритие и гъвкави извивки и се отличава с по-голяма здравина, мекота и по-малка свиваемост спрямо обикновените хасета. Структурата на нишката е усукана, рингова прежда. Ранфорс е с по–голяма гъстота на нишките, по- фино тъкан и устойчив при пране. В състава си е 100% памук, за разлика от хасето, което е възможно да е примес с полиестер. Той  има еднакъв брой нишки от горе и от долу. Разликата между двата плата е, че при ранфорс се използват по-малък брой нишки на квадратен сантиметър.

Спецификата на ранфорс конструкцията е:   57 нишки см2 / прежда 125 гр/м2 – това позволява на самата тъкан Ранфорс да е по-фина, мека на допир, с по-малка свиваемост и същевременно с голяма здравина. Десени спално бельо с 3D ефект е една сравнително нова тенденция в производството на домашен текстил. Новите материи и модерните технологии за оцветяване на платовете позволяват изработката на това ефектно спално бельо. Реалистичните картини върху чаршафите придават едно неповторимо усещане във вашата спалня.Много е важен избора на спално бельо тъй , като то придава уют и спокойствие във вашата спалня, също така придава един завършен и красив вид  на спалнята ви. Правете правилният избор на спално бельо ,стилът, качеството и дизайна зависят от това .

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment