Избор на бижута според тялото и предназначението

Ежедневно се сблъскваме с въпроса дали и кое бижу подхожда на дрехата, която сме  избрали за днес. Дали да бъде само гривна, само обици, по-масивно  или по-семпло колие, с пръстен или без…Елегантният делови костюм или рокля изисква нещо по-семпло, не натрапващо се. Например верижка с висулка, ръчен часовник и обици са идеална комбинация. Размерът на висулката се определя от индивидуалния вкус. Размерът на часовника освен от вкуса, също така и от размера на дамата-широчина на китката, ръст и т.н. За делова среща изключително важно е съчетанието на цветовете. Най-добър е изборът  на един цвят в няколко нюанса за дрехите. Бижутата трябва да излъчват стил и компетентност. Задачата на бижуто е да подчертава тоалета, а не да бъде единственото забелязано нещо.

bijuta
bijuta

По-големите размери бижута обикновено се съчетават най-добре със семпли дрехи, едноцветни или с по-малко съчетани цветове, без щампи. Ако изберете блуза или рокля със залепени или пришити кристали Сваровски, то тогава бижуто е по-скоро излишно. Едно правило гласи, че дамите с по-пухкаво телосложение трябва да се спират на по-големи бижута. За тях не са подходящи тънките и нежни гривни, които единствено биха стояли като не на мястото си и в същото време ще привличат погледите като магнит. Не е препоръчително да носят къси верижки около врата, тъй като те само биха подчертали закръглеността. Тези дами биха могли да изберат бижу-колие или гривна, с по-голям размер перли Сваровски. Акцент биха били и верижка от кожа или стомана с по-голяма висулка. Важно е да се избягва прекалената накиченост. Голямо колие, съчетано с по-масивна гривна и обици би придало вид на коледна елха.

kolie
kolie

При избора на обици основно се съобразяваме с формата на лицето си. Малки и прибрани обици с кристали Сваровски или с перла са подходящи за всяко място и всеки повод. Те стоят добре на всяка възраст. Условие при изборът на обици е формата им да бъде противоположна на овала на лицето, за да не го подчертава прекалено. Бижута с кристали Сваровски предпочитат жените с изискан вкус. Дискретните малки перли Сваровски са предимно за спретнатите и отговорни дами.  По-големите обици и халките са подходящи основно за момичета и млади жени. Този тип обици, обаче не биха се вписали във всяка обстановка и тоалет. Те издават самоувереност и ексцентричност.
Все по-голяма популярност добиват онлайн бижутериите и местата от които можете да закупите бижута, директно от вкъщи. Предимството им е, че без продължителни и уморителни разходки по магазините, може да бъде направено сравнение между няколко избрани бижута.

http://www.bokacha.com

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment