Модни съвети за избор на дамски дрехи според фигура

Модни съвети за избор на дамски дрехи според тип фигура Лайфстайл
Вижте как да изберете дамски дрехи според различните видове фигури - круша, пясъчен часовник, ябълка, правоъгълник, обърнат триъгълник

Обикновено избираме дрехите си според размер, но има случаи, в които дрехата е прекалено широка/тясна и не приляга добре на фигурата. В условията на пандемия и ограничаване на достъпа до физически магазини, един от най-удачните варианти е да пазаруваме онлайн. Но как да сме сигурни, че ще направим правилния избор и няма да се налага да връщаме продукта, да го заменяме с друг размер и да харчим повече пари за доставка? 

Една от характерните особености на дамите са именно извивките на тялото, които се получават от разликите на обиколките на гърдите, талията и ханша. Именно тези разлики се наричат фит и можем да различим 5 основни фита при дамите.

Фит круша е един от най-често срещаните. Характеризира се с много по-широк ханш и едри бедра, докато раменете са значително по-тесни. Талията е подчертана. В много от културите този тип женска фигура е символ на плодородие. Ако си купувате дамски костюм от сако и пола или панталон, може те да бъдат от различни размери. Що се отнася до роклите, критична е обиколката на ханша. Някои от производителите на дрехи приемат именно фит круша при разработването на новите си модели.

Фит пясъчен часовник е също известен, желан и хармоничен. Ако сте чували за манекенките, които имат мерки 90-60-90, това е пример именно за този фит. Разбира се мерките могат да са 100-70-100 и пр. Тук обиколката на бюста и ханша са приблизително равни, а талията е тънка и ясно изразена. Можете да подчертаете красотата на тялото си чрез избора на силно вталени рокли и блузи. Не е нужно да се обличате в широки и безформени дрехи. 

Фит правоъгълник се среща при дами, които имат приблизително еднакви обиколки на гърди, ханш и талия. В този случай талията не е ясно изразена и е критична точка при избор на вталени рокли от нееластични материи. Ако искате фигурата Ви да заприлича на пясъчен часовник може да го постигнете по 2 начина. Единият е да добавите обем в гърдите (изборът на сутиен също има значение), както и в ханша. Блузите с пеплум са добра идея. В този случай талията изглежда по-тънка. Вторият начин е да създадете илюзия за по-тънка талия чрез широк тъмен колан или избор на дрехи с принтове в раменете и ханша и едноцветни в областта на кръста. 

Фит ябълка се изразява с по-голямо коремче, което изпъква и придава характерна заобленост на фигурата. В този случай задължително трябва да избягвате силно вталените блузи и рокли. Що се отнася до панталоните, може да изберете такива с частични ластици в горната част за повече комфорт. Подходящи са роклите А силует, които нежно се стичат по тялото без да подчертават проблемните зони. 

Фит обърнат триъгълник е обратен на фит круша, който се отличаваше с широк ханш. При този фит раменете са значително по-широки, талията не е ясно определена, а ханшът е по-тесен. Фигурата е по-спортна и момчешка. Можете да постигнете ефект на фит пясъчен часовник като използвате блузи и рокли с пеплум под талията, а защо не и рокли с разкроена долна част. 

Вижте още модни съвети как да изберете дамски дрехи според фита в блога на Efrea.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment