Изберете най-подходящия парфюм за себе си

Изборът на парфюм далеч не е лесна работа. Мислим си, че знаем точно на какво искаме да ухаем, но когато отидем в магазина, се оказва, че ни допадат дузина аромати и нямаме представа кой от тях да изберем. Изборът на перфектния парфюм зависи от много фактори освен личните предпочитания. Важен е сезонът на годината, поводите и местата, които предимно ще посещаваме, „облечени“ с даден аромат, както и бюджета, с който разполагаме.

Следните съвети ще ви бъдат от помощ при следващото търсене на парфюм и със сигурност ако ги следвате, ще знаете, че сте си взели точните аромати за вас.

Подгответе се преди пазаруване. Когато обикаляте магазините, ще искате да усетите взаимодействието на ароматите с кожата ви възможно най-добре. За целта не трябва преди това да се къпете с твърде ухаещи душгелове и да се пръскате вкъщи със силен парфюм.

Сезонът е важен. Имайте предвид, че трябва да прецените през кой сезон ще използвате новите си парфюми, тъй като те имат различно действие през различното време от годината. Например, леките парфюми са по-подходящи за лятото, а тежките – за студените дни.

Опитайте се да дефинирате типа аромат, който ви пасва. Основните видове аромати са следните: ориенталски, флорални, зелени, морски, дървесни и други. Всеки от тях си има своите специфики и е трудно да сравнявате парфюми, ухаещи по твърде различен начин. Затова е добре да се ориентирате към два или три типа аромати.

Вземете си парфюми с различен тип ухание. Както споменахме, има много видове аромати. Хубаво е да сведете предпочитанията си до няколко от тях и да се снабдите с парфюм, принадлежащ към всяка група. Така ще сте сигурни, че ще има подходящ аромат за тялото ви при всяко ваше настроение, за всеки повод и за всяко време.

Винаги тествайте парфюмите, за да решите кой да си купите. Всеки голям магазин за парфюми позволява свободното тестване върху блотъри или директно върху кожата. Внимателно тествайте всеки, който привлече вниманието ви. Не си мислете, че описанието от етикета на парфюма или от консултантите в магазина ще е достатъчно да прецените колко хубав е даден аромат. Възползвайте се от промоутъри, които дават безплатни мостри за вкъщи, за да тествате възможно най-дълго някои аромати.

Бъдете търпеливи. Понякога покупката на парфюм може да отнеме повече време от шопинг за дрехи. Не се отчайвайте, ако при първото излизане не сте успели да намерите подходящ аромат за себе си. Освен това след няколко вдишвания на различни ухания обонянието започва да ги смесва и трудно започвате да различавате парфюмите. Съветваме ви да използвате кафените зърна, поставени на рафтовете в парфюмерийните магазини. Те ще ви помогнат да прочистите обонянието си и да усещате по-добре всяко едно ухание.

Когато решите да закупите парфюм онлайн винаги се доверявайте на качествени търговци с реноме. Такъв магазин е и www.ambra.top – новаторът при продажбата на парфюми онлайн.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment