Истината и лъжите за металните входни врати

Дом и семейство

На пазара съществуват най-различни видове входни врати. Едни от най-разпространените типове са изцяло металните. В търговските среди има много противоречива информация за предимствата и недостатъците им.

В този материал ще наблегнем на най-разпространените истини и лъжи за металните врати.

Една от основите лъжи, която „се носи” в търговските среди е, че входни врати в Стара Загора, които са само от метал, са много некачествени и затова цената им, която е известна със занижените си стойности на дребно спрямо другите, е толкова ниска. Металните врати варират от 200 до 400лв, в зависимост от конструкцията и изолацията. Абсолютно погрешно схващане е, че щом една стока е евтина – тя не струва. Масово вратите, които се предлагат на пазара са серийно производство и се доставят в големи количества на склад. По този начин производителя има големи поръчки, действа смело за изпълнението им, като предварително са уточнени сроковете за доставка и качеството на материала. В това няма нищо нередно, напротив – ако всичко е спазено, както е предварително уговорено, всяка едно действие по поръчките ще  е изпълнено перфектно. Един сериозен вносител или производител никога не би си позволил да продаде некачествена стока, нали потребителя веднага ще предяви претенции към продавача и той ще загуби средства, реноме на сериозна фирма и клиенти.

С напредването на годините, също така се набляга и на производството на стандартни размери, като габарит за изработка на металните врати. Този факт изключително много дразни потребителя, защото почти на 100%  от старото строителство се налага да се преправят отворите, много често клиента се чувства разубеден и си закупува или интериорна врата или слабо изолирана блиндирана, по негов що годе пасващ размер. Това схващане, че непременно трябва да се премахне и сложи точно с габарит по неговата стара врата размер и да се постави в отвора, е изключително грешно.

Не случайно има изисквания за точно тези съвременни размери на вратите, все пак те са предвидени за вкарване на техника, мебели, всякакви материали от битов характер. Това няма как да се случи ако се закупи врата по размер на старата, която обикновено е изработена от талашит или обикновено дърво и светлата използваема част, за вкарване на мебели обикновено, не е била предвидена правилно.

Друга широко разпространена лъжа, която също е доста популярна е, че металните врати не са устойчиви. Това е едно много погрешно схващане, тъй като масово на времето са били изработвани и поставяни съвсем прости сковани дървени врати. Именно износването във времето и не добрата изолация ги е направила толкова желани за смяна. Няма логика един вносител или производител на врати да предлага от същия материал, след като се е доказал във времето като некачествен. Определено това е една от най-известните лъжи за металните врати.

Време е за съпоставка – струва ли си или не, металните врати са най-доброто решение за входна врата, дано сме ви убедили в това!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment