Интериорните врати увеличават площта на малкия апартамент

image002Вратата в интериора

За малък апартамент, монтажът на масивни големи двойни врати е лукс. Но дори и в него можете да направите оригинален ремонт, за да подчертаете достойнството на стаите и да се скрият недостатъците на тяхното малко пространство. Най-главно е правилното подбиране на  елементите от интериора, не го претрупвайте с ненужни вещи и изберете правилната врата.

Ще ви покажем няколко варианта за монтаж на интериорни врати и дизайнерски решения, за да се направи пространство удобно и просторно:

Сменете обикновените летящи врати

Каквато и да е широчината на крилото на вратата, то изисква пространство, за да се отваря. Например,  при отваряне, вратата на банята пречи на преминаването в коридора, а ако е навътре, не позволява да се инсталира пералня или друг уред. Подобен проблем можете да срещнете и с обзавеждането в  стаята. Размерът на мебелите може да попречи на вратата да се отваря изцяло, а горния слой на мебели може да се повреди, когато се отваря вратата и се удря в тях. Можете да поставите стопери на вратата, но това няма да реши проблема с липсата на пространство. Ние предлагаме като вариант монтаж на плъзгащи врати на ролкови релси. Вратата в тази версия може да се отвори по протежение на стената или да влиза в изградена конструкция .

Направете студио, избавете се от ненужните стени

Този вариант е подходящ за тези, които не се нуждаят от отделна стая с шумоизолираща врата. Достатъчно е да се бутнат преградите – стените, които не се явяват съществени. Обикновено може да се обединят кухня с всекидневна. Така две стаи стават една голяма трапезария. Можете също така да комбинирате коридора със стая, които заедно ще формират хола.

И в двете изпълнения, може да се извърши зониране, ако е необходимо. За това е достатъчно  да се сложат плъзгащи прегради.  Мястото с печка, мивка и хладилник по време на готвенето в трапезарията може да бъде затворено. С цел запазване на полезна площ на апартамента е желателно, преградата да бъде на същия принцип като “хармоника”. В разширеният хол, за постигане на домашен комфорт в дома, може да се монтира плъзгаща сгъваема конструкция, която разделя входната врата и коридора или покрива нишата, която се използва за гардеробна.

Поставете огледало на вратата

Огледалата имат способността визуално да разширява стаята.  В интериора вратата с огледало изглежда най-добре, ако не е оборудвана с допълнителни аксесоари, като дръжки. В този вариант вратата е невидима и в същото време елиминира нуждата да търсите място, къде да поставите огледало в апартамента.

Разширете пространството за вратата

Ако коридорът е широк и води до стаята, входът ще е с изграден отвор, който може да се разбие и разшири, за да се монтират две плъзгащи се крила, като портална врата. Подберете към стила на интериора остъкляване с матово покритие, принт или витраж, можете да стигнете до  уникално решение за стил, например японски. С избора на този вариант, не забравяйте, че монтирането на плъзгащата системата трябва да бъде с плъзгане отгоре. Това елиминира необходимостта да се изгражда праг или опасността от разваляне целостта на покритието на пода.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment