Интериорната Врата – Съществен Елемент от Дизайна на Всеки Дом

Обзавеждането на дадено помещение винаги изисква доста усилия и много съобразяване, тъй като всеки иска да избере най-доброто и най-функционалното. Нещата стоят по същия начин и с избора на интериорните врати. Те представляват много повече от обикновено разделение на стаите в дома ви и са много съшествен елемент от интериорния дизайн.

Съчетайте дизайна на жилището с интериорната врата

Важното нещо, когато избирате вратите за дома си, е да можете да съчетаете стиловете, така че да запазите хармонията. Ако жилището ви е в класически стил, то значи една класическа дървена окачена врата би паснала идеално. Ако пък жилището ви е обзаведено крайно модерно и сте в последния писък на модата, то една плъзгаща се стъклена врата, може още повече да подчертае стила на дома ви. Ако пък заедно с това стаята ви е малка, то сгъваемите и вратите тип хармоника са на ваше разположение.

Кой вид интериорна врата да изберете ?

Сгъваеми врати

Сгъваемите врати са изключително подходящ избор за малки помещения и стаи, които са ограничени пространствено. За разлика от стандартните врати те се отварят странично, хоризнтално – те са окачени една за друга, в зависимост от броя на крилата (панелите), и така се събират една в друга, с което спестяват много пространство, и това ги прави много компактни. Могат да бъдат използвани за перални и килерни помещения, както и за всеки вид стаи, които са малки и тесни.

Двойни врати

Двойните врати от своя страна се състоят от две крила, които се срещат в центъра. Тези врати са окачени, като можете да изберете дали да са окачени за рамка, или просто да закупите вратите. Придават много изискан и стилен вид, тъй като и двете крила се отварят, а и правят пространстовото много по-просторно. Подходящи за поставяне в спални или да свързват хол с гостна или трапезария.

Врати на панти

Обикновените стандартни окачени врати са най-разпространеният вид интериорни врати, които се използват предимно от хората. Имат класически вид и се предлагат в различни материали за изработка, като се предлагат и в цветово разнообразие. Обикновено са направени от дърво или пък имат такова покритие.Това ги прави лесни за съчетаване с всеки вид интериор. Такива врати могат да се изработят и от масивно дърво, което ще придаде много традиционен вид на вашето жилище. Също така могат да имат много изчистен дизайн, което ги прави лесно съвместими в един по-модерен интериор. Също така можете да закупите вече боядисана или в готов вид за боядисване врата, ако държите да направите това сами.

Френски врати

Френските врати, подобно на двойните, се състоят от две крила, но обикновено материалът, от който се изработват, включва дървена рамка с остъклена част, която се разполага по цялата дължина на вратата. Тези врати позволяват на светлината да навлиза в съответното помещение и също създават отлична илюзия за широчина в съответната стая, като я правят по-просторна. Заедно с това са подходящи да разделят две стаи, които се нуждаят от някаква минимална самостоятелност, тъй като са прозрачни.

Плъзгащи се врати

Плъзгащите се врати, подобно на сгъваемите, са компактни и подходящи за малки пространства. За разлика от сгъваемите врати тук винаги има част от пространството, което плъзгащите врати заемат, тъй като се плъзгат по лайсна и така могат да застанат една зад друга в единия или другия край на помещението, но не се събират изцяло към съответната страна. Тези врати се изработват от различни материали и се предлагат в различни дизайни. Хората предпочитат да ги поставят в коридори, разделящи хол или кухня, за санитарни помещения, както и за гардероби и килери. Плъзгащите се врати могат да имат класически вид (да бъдат изработени от дърво) или много модерен (когато са стъклени). От своя страна стъклото може да е декорирано или затъмнено, така че да позволява дискретност.

Независимо кой вид интериорна врата ще изберете, важно е тя да се вписва в стила на дома ви и да отговаря на нуждите на помещението. В крайна сметка дизайнерските студия и фирмите предлагат наистина богат набор от различни дизайни и материали за направа на интериорни врати, така че е само въпрос на време да откриете вашия стил.

Тази статия е предоставена за вас от Arcoma-BG: http://arcoma-bg.com

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment